neděle 9. října 2011

Fotbal: Pohledný zápas, bohužel bez branek

Těžko psát o zápase, v němž jsme měli nakročeno k vítězství, ovšem zkušený soupeř nám minimálně dvakrát dal lekci, jejíž tajenku vyřešil náš výborný zaskakující brankář Jara Lukáč. Jara Jandásek pak snad ani nespočítá šance, v nichž se ocitl a které zakončoval, jak nejlépe uměl. I hostující gólman byl bezchybný!



Hostan okresní přebor:
TJ Sokol Božice A - FK IE Znojmo B 0:0 (0:0)
Pro zranění chyběli Ivoš Urban (seděl na lavičce), Roman Šebela a taky nakonec špílmachr Franta Hofman. Po obvyklé desetiminutovce, kdy se pravidelně hledáme, jsme se rozehráli k velmi dobrému výkonu a řadou akcí jsme "ladili" branku. Bohužel ani v 18. minutě Honzova přesná střela lízající vnější břevno, ani Jara, ani Marian, ani Jirka. Nad pálil i Aleš v 30. minutě po pěkném centru Jary (to bych řekl, že byla přímo spálená šance!). V 33. minutě stál Jara u naší největší příležitosti 1. poločasu. Gólmana "Ajky" Tomáše Muchu však neobelstil. Pak nastala naše stará bolest: všechno středem! Zahrozili i hosté. "Zformuj to a jdeme my," burcoval neúnavně kouč David Švestka. V 37. minutě "loboval" Jara - bohužel jeho lob uhnul vně vedle tyče! Marně se tentokrát probíjel Pavel Michalovič, měl proto sobě kvalitní záložníky. Jara a Lopík ve 40 . minutě marně doráželi míč do soupeřovy branky, náš následný "šturm" zakončil další nepřesnou střelou Aleš. Snažili jsme se o kombinační hru, snažili jsme se hrát "na zem" (některým hráčům to stále nejde do krve), až jsme udělali chybu a hosté se málem ujali vedení gólem do šatny. Zkušený Daniel Kubále však proti Jarovi neuspěl.
Druhý poločas zahájil Marian pěknou individuální akcí, bohužel ji nezakončil úspěšně. Z protiútoku se zapotil nadvakrát náš gólman Jara Lukáč. Dobře jsme eliminovali útoky soupeře, chybovali jsme však v rozehrávce. Všechny soupeřovy akce likvidoval Patrik Šotkovský, který dnes podal velmi dobrý výkon, nebo se s nimi úspěšně vypořádal Jara Lukáč v brance. Naděje nám svitla v 52. minutě - Lopík se proháčkoval až před gólmana, ten mu ale střelu vyrazil. Několik akcí bylo velmi pohledných, ale bez konečného efektu. Třeba ta v 53. minutě: Džamp - Marian - Honza - Pavel - Aleš, nechal si míč sebrat. Kolem 60. minuty byla hra rozháraná. Hosté postupně vystřídali všechny tři náhradníky, my za celý zápas nikoho. V hlavičkových soubojích se lepšíme, ale soupeř nás přehrával. V 62. minutě vypálil přesnou dalekonosnou střelu Paťa, gólman ji však vyrazil a Jara ji už do branky nedopravil. Máme lepší herní projev, ale neproměňujeme šance.
V 66. minutě nám zatrnulo! Už jsme většinou viděli gól v naší brance. Jara Lukáč však byl i tentokrát na místě a střelu z blízka zlikvidoval. Naši pozornost poutal v 67. minutě Jara Jandásek svými otočkami a to tak, že se dootáčel až za brankovou čáru. Pak přišla Jirkova hlavička nad (71. minuta), Jirkova střela po přihrávce Jary do náruče gólmana (72. minuta) a následné Jarovo sólo, které gólman reflexivně vyrazil! Velká škoda!
Zbytek mých poznámek zůstal dnes zavřený v reprosoustavě na hřišti. Všichni ale víme, že se už nic převratného do konce zápasu nestalo, snad jenom, že jsme v jedné chvíli kopali čtyři rohy za sebou! Kromě výše uvedených hráčů byl výborný záložník Honza, po přestávce se rozehrál Marian (dokud mu síly stačily) a své odvedl krajní obránce dorostenec Zdeněk, který odehrál celý zápas.
Zápas řídil velmi dobře rozhodčí Šachl.
Naše sestava: Jaroslav Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Patrik Šotkovský, David Švejdík - Pavel Michalovič - Aleš Žák, Jiří Kubíček, Jan Kudlička, Marian Vávra - Pavel Ležák, Jaromír Jandásek. Na lavičce: Ivo Urban, Petr Procházka, Jiří Himal, Petr Horký. Vedení mužstva: David Švestka, Petr Horký.

IV.C
Hatě B - Božice B 6:0 (2:0)
S náhradním gólmanem Tomášem Raušem  jsme doplatili na slabší chvilky ve hře. Branky padly po našich chybách a vesměs z bezprostřední blízkosti. Hřebíček do naší rakve zatloukli domácí na počátku 2. půle dvěma slepenými góly. To už bylo 4:0). Bez tradičního gólmana Jary Lukáče jsme utrpěli druhou porážku v soutěži, bohužel ještě vyšší než nedávno v "Čuli".

Dorost:
Božice - Slup 4:1 (1:0)
První poločas byl vyrovnaný, my jsme jednu z šancí proměnili ve vedoucí gól. Postupně jsme zvýšili až na 3:0 a jasně jsme soupeře přehrávali. V našem mužstvu excelovali Vlasta Žilík (tentokrát i s kapitánskou páskou) a Lukáš Svoboda. Výborný byl i Vojta Maruštík, který v řadě zápasů chyběl.
Naše branky: 2x - Sláva Urban, po jedné Martin Zedníček a Vlasta Žilík.

Žáci
Božice - IE Znojmo 5:2 (3:1)
Utkání jsme měli pod kontrolou, vedli jsme už 4:1. Střelecky disponovaný Roman Šob se trefil 4 krát, jeden gól přidal  Matěj Navrátil (posila ze Šanova). Za hosty snižovala Aneta Stašková a na konečných 5:2 Jiří Moravec.                                                                         
                                                                                  Ladislav Nevrkla








1 komentář:

  1. Utkání žáků Mramotice - Božice se na základě hlášení oddílu Mramotic sehraje v sobotu 29.10.2011 ve 12.00 hod na hřišti v Mramoticích (původní termín byl v NE 30.10.2011 ve 12.00 hod.)

    OdpovědětVymazat