sobota 5. dubna 2014

Máme mít nároky, nebo se jen tak tvářit?

Okresní fotbalový svaz dal na jarní soutěže pokyn rozhodčím, aby po každém zápase hodnotili úroveň a stav kabin rozhodčích a šatnu hostů. Má to asi svou logiku, ale má to i svou druhou stránku.  Trošku mi to připadá, jak s tím znojemským fotbalovým stadionem.

Někdo chce administrativně zasahovat do něčeho, co má mít podle mého názoru trošku jinou logiku. Lidová zábava zvaná fotbal dávno přerostla do profesionality, poloprofesionality či alespoň modernizace podmínek, a to jak sportovní výzbroje, tak i fotbalového zázemí.
Nám v Božicích by to mohlo být lhostejné. My máme velmi kvalitní zázemí, ať se podíváte, kam chcete. V uplynulých letech jsme společným úsilím fotbalových funkcionářů, nadšenců a obecního úřadu vybudovali nádherné dílo, chloubu naší obce.
Kdo by se dnes chodil převlíkat k Jandáskům, jak před x lety bylo pravidlem v Božicích, nebo do malé zasedačky na obecním úřadě (přes silnici), jak ve svých začátcích někdy před 15 lety v sousedních Čejkovicích?
Jestli mají dnes někde nedůstojné podmínky pro svou práci rozhodčí (nevybavené kabiny rozhodčích) nebo šatny hostů (že by třeba někde ještě neměli sprchy?), pak se to má řešit před losováním nového ročníku a nikoliv cosi šolíchat v jeho průběhu. Víte, komu je to určitě nejméně příjemné? Ano, hádáte správně: těm sudím, kteří to mají zapisovat!
A ještě k tomu Znojmu. Co má být rozhodujícím kritériem, jestli hrát první ligu či nikoliv. Jasně že výsledky na hřišti! Vybojovalo si Znojmo ligu? Vybojovalo! Má právo ji hrát? Má! Administrativní zásahy a "vysoká politika" kolem slíbených dotací je hnus, který na sportovní kolbiště nepatří a je ostudou těch, kteří slibovali, ale neplnili. Je ostudou fotbalových bafuňářů, nikoliv znojemských fotbalistů a trenérů.

                         Ladislav Nevrkla



Žádné komentáře:

Okomentovat