neděle 13. dubna 2014

Stále se něco děje, v Božicích zvláště!

Možná to někomu přijde zvláštní, ale fakt, v Božicích se stále něco děje. Tak třeba právě končící týden nabídl tolik podnětů, až se tomu ani věřit nechce.
O některých událostech jsem psal průběžně: degustace - hodnocení vín letošního ročníku Božického koštu, fotbaly a taky nemilé události - krádeže osobního vozidla, pokus o krádež osobního vozidla, finanční hotovosti, poškození vozidla a krádeže nářadí, vloupání do obchodu ....
Možná jste i vy všimli poničené boční brány na hřiště. Tam už před několika dny nacouval řidič terénního vozidla - a ujel!!! Zůstalo po něm dílo zkázy, které bude po neděli odstraňovat vlastník areálu, naše obec!
Radostnější je pohled na zahájenou úpravu u hřbitova. Vytvořeno bude nové parkoviště a zámkovou dlažbou bude pokryta část dosud prašné vozovky k Šobovým, Suchánkovým aj. Pokračuje též rekonstrukce chodníků podél bývalé knihovny a staré pošty. Slibně se vyvíjí a vybudování chodníku od schodů u Dosoudilova sklepu podél Baťášovy zahrady. A ve hře je též příprava na bezbariérový vstup do kulturního domu.
jak dopadl dnešní hasičský sběr železného šrotu, nevím. Jak se podařila rybářská brigáda a úpravu závodiště u Božického rybníka, taky nevím (závody by měly být v sobotu 3.5.2014). jenom vím, že na Velký pátek 18.4.2014 po celý den probíhá v Božicích sběr nebezpečného odpadu - viz foto a webové stránky obce. A taky plakáty a hlášení obecního rozhlasu.

            (lan)












Žádné komentáře:

Okomentovat