sobota 14. června 2014

Mezi poli a vinohrady pokřtěná

Startovní peloton uzavíral obrazně řečeno božický starosta Karel Hala (na titulním snímku). Před ním dorazila na odpočinkové stanoviště ve sklepní uličce mezi Boroticemi a Božicemi více než 50 cyklovýletníků. Byli mezi nimi hosté z partnerského sdružení Land um Laa, milovníci cyklistiky až z Ostravska, manažerka našeho mikroregionu Hrušovansko paní Jirků s manželem a třeba náš radní Petr Fiala s dcerou Eliškou. Na všech bylo patrné uspokojení z nové trasy i vyčerpání u těch, kteří toho za řidítky bicyklů zase tak moc nenajezdí.
Cesta výletníků končí v podvečer ve Velkém Karlově, kde bude zajištěno občerstvení. Nová cyklostezka je dalším z kamínků, kterými se skládá naše nenásilné vplynutí mezi vyspělé obce regionu, republiky i celého státu. Komu to tak nevychází, ať se nad tím zamyslí. Je pravda, že kvůli nové cyklostezce chleba lacinější nebude, ale ten širší kontext, díky němuž se o Božicích a jejich okolí bude zase o něco víc mluvit v pozitivním slova smyslu, ten je nezanedbatelný. Takže díky členským obcím mikroregionu Hrušovansko, díky paní Jirků a díky účastníkům i všem dalším budoucím uživatelům cyklostezky jsme se 14.6.2014 posunuli o kousíček dál ve svém společenském vývoji.
A zapomenout bych neměl na vítanou řízenou degustaci ve třech otevřených sklípcích ve sklepní uličce. Věřím, že za rok jich bude otevřeno nejméně dvakrát tolik.
         Ladislav Nevrkla






















Žádné komentáře:

Okomentovat