sobota 21. června 2014

Na volejbalovém turnaji v Božicích

Tradiční volejbalový turnaj na umělce za školou se letos odehrál v sobotu 21.6.2014. Přítomno bylo sedm smíšených týmů (jeden prý nepřijel) a potkal jsem se zde s tradičními účastníky, které znám (hráli za Těšetice a Hrušovany) i které neznám (nejméně dvojí Znojmáci).
Naše kapitánka Jitka si z klobouku vytáhla číslo 5, a tak nás nalosovala do druhé (tříčlenné ) skupiny společně se silnými Znojmáky a Hady Těšetice. Hned v prvním klání jsme narazili na Znojmo, jak to dopadlo, se zajdu za chvíli podívat.
Turnaj se hraje kvalifikačním a vyřazovacím způsobem a dokonce o 5.-7. místo si ještě zahrají ti, kteří by jinak jeli v poledne domů nebo by se věnovali požíváním produktů, kolem nichž se tradičně pohyboval Mara Kročil.
Pro tři nejúspěšnější celky byly připravené krásné poháry a věcné odměny. O dvou problémech, které pořadatelé ani účastníci ovlivnit nemůžou, napíšu jindy. Dneska nebudu kazit příjemnou náladu prvního letního dne.
Ještě před odchodem na pohřeb naší bývalé sousedky a moc dobrého člověka paní J. Procházkové, jsem zaběhl na kurty. Naše skupina byla již dohraná, začínaly poslední dva zápasy ve skupině A. Pak půjde pavouk a turnaj o 5.-7. místo. Naši reprezentanti si vybojovali účast v tom turnaji o 5. místo. Ale o umístění až tak nejde. Dobrá parta a dobrá nálada jsou důležitější.

             Ladislav Nevrkla






















Žádné komentáře:

Okomentovat