neděle 1. června 2014

Okénko sousedů: Co se děje v Šanově?

Babišův týdeník 5 plus 2 přinesl o víkendu reportáž o situaci, která se vyhrotila na základní škole v sousedním Šanově. Událost již přetiskly další Babišovy noviny Mladá Fronta Dnes a taky Znojemský deník (Rovnost).
Nikdo z novinářů nechce být soudcem, situací se na základě petice rodičů zabývá již Česká školní inspekce a zřizovatel, kterým je Obecní úřad Šanov.
Mě osobně by zajímal i postoj Školské rady, která ze zákona existuje u každé školy. Ta existuje i proto, aby se takovými záležitostmi zabývala dřív než problém začne eskalovat. Ve školské radě jsou zástupci zřizovatele (nikoliv starosty), pedagogů (nikoliv ředitele) a rodičů. Jako funkční útvar by měla mít po dvou zástupcích z každé složky (ještě lepší by bylo, kdyby byla tříčlenná) a její předseda byl skutečným partnerem ředitele příspěvkové organizace. Bohužel to všude kulhá na obě nohy.
Teď poslouchám debatu na Primě dvou ministrů školství a současný ministr za ČSSD Chládek argumentuje tím, že problémy ve školství jsou vážné a že se děti netěší do školy. To je vážné obvinění i varování z úst nejvyššího představitele školství. Případ budeme i nadále sledovat.

               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat