pátek 25. července 2014

Okénko sousedů: Mackovické krojované hody nás zvou

Naši sousedé z Mackovic mají docela bohatý společenský život. I oni hledali vhodný termín pro svoje krojované hody a již řadu se ustálili na posledním červencovém víkendu. Zvou nás všechny k účasti a záleží, kterou z jejich akcí si od pátku do neděle vybereme.
Když jsem tak zběžně přejel zrakem program, uvědomil jsem si, že jsme u nás v Božicích již dlouho na hody neměli nic v pátek pro teenagery. Přitom náš areál na hřišti přímo láká k maximálnímu využití!!! Taky sobotní program je daleko atraktivnější a pestřejší než ten náš. Dopoledne máme přibližně stejné, ale odpoledne a podvečer jsou v Mackovicích určitě "hodovější".
Řeknu to jinak: Na hodovou sobotu nemá v programu co dělat fotbal. Tuto tradicí bych s lehkým srdcem opustil. Naopak sem patří kolotoče, houpačky, folklór a akce pro děti. Toto (nevím jestli i ty kolotoče) mackovičtí pořadatelé hodů nabízejí. Co kdo nabídne v neděli, je taky věcí tradici. U nás míváme nedělní odpoledne, podvečer a večer pestrý a tradičně hodový (fotbálek, mažoretky, derby Křídlovice-Božice, zábava, skákací hrad), v Mackovicích nabízejí od 18 hodin zábavu s kapelou Danteso. Ta hrála i u nás. Dobrá volba.
Takže sečteno a podtrženo: Určitě se budu snažit nakouknout aspoň na něco, abych mohl porovnat a podat zprávu. Ať víme, jak to dělají jinde.
Publikováno 6.7.2014.

         Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat