úterý 8. července 2014

Volby 2014: Jdeme sbírat podpisy!

Komunální volby nezadržitelně klepou na dveře a volební strany v Božicích již pilně shánějí kandidáty svých stran. Maximálně může mít každá božická kandidátka 15 kandidátů. Pověřenému pracovníkovi registračního místa na MěÚ Hrušovany n. Jev. musíme předat kandidátní listiny i s podpisovými archy nejpozději 5.8.2014 do 16 hodin.
Podle počtu obyvatel je pro každou obec vypočítaný počet potřebných podpisů občanů ke kandidátním listinám jednotlivých stran Občan může svůj podpis připojit v této chvíli ke každé kandidátní listině. Toto ještě nejsou volby, toto je akt potřebný k tomu, aby volební strana mohla vůbec kandidovat a aby zaregistrovaná. Nejlíp na tom v Božicích bývají komunisti, ti totiž nemusí žádné podpisy shánět, jelikož kandidují jako registrovaná strana. Všichni ostatní podpisy shánět musí. Ledaže by se ještě někdo připojil k některé registrované politické straně nebo hnutí.
A kolik podpisů je potřeba v Božicích? Pokud kandiduje Sdružení nezávislých kandidátů, potřebuje na listině 108 podpisů, pokud kandiduje sám nezávislý kandidát, stačí mu 62 podpisů. Veškeré dotazy k volbám vám zodpoví pověřená pracovnice MěÚ Hrušovany n. Jev. Monika Čertková na telefonu 515 200 468.

                (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat