neděle 17. srpna 2014

Fotbal: Z městysu Višňové si vezeme tři body!

III.B tř.:  Višňové - Božice 1:3 (1:1). Naše branky dali: David Švejdík, Evžen Egner a Jan Kudlička.
V utkání jsme šli dvakrát do vedení a vítězství jsme pojistili v 79´.
Naše sestava: Michal Hrubý - Václav Poklemba, Michal Topolčan, Zdeněk Chrenovský - Roman Šob - Vojtěch Maruštík, Jan Kudlička, David Švejdík, Petr Procházka - Jan Szabó, Evžen Egner. Střídal Vladimír Sedláček. Trenér Bronislav Juřica, vedoucí mužstva Martin Topolčan.
Všechny tři naše branky byly výstavní.
Prvních pět minut se to přelívalo z jedné strany na druhou, více ze hry jsme měli ovšem my. Až v 7´ se trošku protáhl Michal v naší bráně. Následně po akci Evžena jsme získali roh a po jeho rozehrávce se míč dostal na kopačky Žapíka a ten z více než 20 m poslal dobře mířenou střelu do sítě. Ujali jsme se v 8´ vedení 0:1. Byl to velmi důležitý moment zápasu: Nás nakopl, domácí lehce rozhodil a pro pomezní to měl být signál, aby mávali správně. Domácí asistent totiž signalizoval ofsajd, ovšem domácí obránce stál celou dobu u pravé tyče. Pozorný sudí Wiener ovšem situaci posoudil správně.
Dobrá byla Evženova střela v 16´ i jeho hlavička v 21´. Naši úspěšnou půlhodinku zakončoval dobrou dalekonosnou střelou´k tyči  Žapík v 27´. Pozorný domácí brankář ji vyrazil na roh. Od 29´ nás začali trápit domácí. Stupňovali svůj tlak, my jsme faulovali i chybovali. A tak přišlo v 31´ vyrovnání na 1:1, když domácí hráč napálil z 20 m odražený míč přesně za záda našeho gólmana.
V 34´ zachraňoval situaci náš kapitán Míša, který patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Až před koncem 1. půle jsme se z tlaku domácích vymanili a předvedli docela pohlednou akci.
Přiznám se, že jsme trošku s obavami očekávali vývoj ve druhém poločase, ale opak byl pravdou. Hráli jsme disciplinovaně a s maximálním nasazením, rozehráli se i další hráči a co bylo moc důležité a pro nás povzbudivé byla naše druhá branka krátce po zahájení hry. Nejdřív poslal Evžen do nadějné situace Honzu Sz., ale ten si míč pokopl moc dopředu. Zůstali jsme v útočném pásmu a po nádherné Evženově hlavičce k protilehlé tyči jsme šli ve 46´ do vedení 1:2! Výborně kluci! Míša na stoperu snad neudělal za celý zápas vážnější chybu, dobře spolupracoval s Romanem na předstoperovi a v záloze se ukázala síla zkušených středových záložníků Žapa a Honzy K. Velmi viditelný a nebezpečný pak byl Evža v útoku.
Domácí mobilizovali zbytek sil, ale ani my jsme nezaháleli a využili každé příležitosti k protiútoku.
Domácí netrefili VPK (naši čtyři ve zdi?) ve 47´, výbornými obrannými zákroky se blýskli Michal H. a Roman na roh v 52´ a Míša T. v 54´ opět na roh. Z rohů domácí nevytěžili nic! Ještě v 55´ kopali domácí VPK, ale z velké dálky a nebylo z toho taky nic. Vůbec - klasických standardek z dobré vzdálenosti a pozice tentokrát vlastně vůbec nebylo. V té době jsme "brali" i několik žlutých karet, ale pak už jsme se soustředili na hru a šance jsme měli i my. Velkou šanci měl Honza K. v 61´. Prochy mu poslal ulici, Honza šel sám, chtěl to dát gólmanovi mezi nohy, ten ale dobře vyběhl a míč vyrazil! Škoda. Faulovat začali domácí, své by mohl vyprávět Míša T. i Evžen, který připravil řadu dobrých akcí. V 74´ se ocitl v gólovce Prochy, ale přestřelil. Možná čekal od Honzy přihrávku po zemi. Výborně Vojta!, to byl jeden z našich povzbuzujích pokřiků. V 79´ pískl sudí faul, i když jsme měli výhodu. Po rozehrávce se však míč dostal k Honzovi K., ten se napřáhl k nádherně ráně snad z 35 metrů a nechytatelně zavěsil pod víko na 1:3. Naše vedení srazilo domácí na kolena. Stejně už jejich hra postrádala jiskru a po odstoupení hráče číslo 8 i jistotu v zadních řadách.
Zápas jsme dohrávali v pohodě a jistě. Vojta se loučil výbornou poziční hrou a od 82´ místo něj dohrál utkání Laďa S. Po faulech na Honzy Sz. v 85´ a Evžena v 87´ jsme měli i příležitosti, ale skóre už se nezměnilo.
Zasloužené cenné tři body nás posunuly na průběžné 2. místo v tabulce za vedoucí Olbramovice (mají lepší skóre). Zdařilý vstup do sezóny bychom měli potvrdit v neděli 24.8.2014, kdy na svém hřišti přivítáme Petrovice.

             Ladislav Nevrkla


















   

Žádné komentáře:

Okomentovat