sobota 9. srpna 2014

Na prefáckém komíně sedí staří čápi. A jak se žije v lokalitě U Nádraží?

Tak jsem se dnes rozhodl, že se podívám, jak je na tom naše prefácká čapí rodinka.  Abych pravdu řekl, byl jsem z celé návštěvy nádraží a jeho okolí silně deprimován a raději jsem ani téměř nefotil.
Zarostlé, zanedbané neudržované prostranství podél trati až k nádražní budově, to je přímo ostuda Českých drah! Prostory před bývalou Prefou i v jejím areálu i po silnici k nákladní vlečce jsou zarostlé, smutné, opuštěné ... V roce 2022 by se areál dožil 100 let od svého vzniku. Takový konec si asi nikdo nikdy nepředstavoval. Asi ani nový vlastník (jestli nějaký vůbec je), si neví s velkým areálem rady! Poškozená, počmáraná a zastaralá obecní orientační tabule jen dokresluje neradostný pohled na prostranství u nádraží. A to jsem se ještě v podvečer dozvěděl, že Hospůdka u Šíbla je již 14 dní zavřená a opuštěná ... Věru i smutné zprávy se občas kolem nás potulují a musíme se s nimi vypořádat.
A jak se má vlastně čapí rodinka? Abych pravdu řekl, nevím! Na komíně dle mého názoru pobývají staří rodiče. Mládí? Pokud bylo, tak už se asi odstěhovalo do teplých krajin.
             Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat