pondělí 11. srpna 2014

O zdraví a zdravém stylu s Karlem Podzimkem. A s úsměvem!

Předsálí božického kina Marta přivítalo v pondělním podvečeru 11.8.2014 zájemce o zdraví a zdravý životní styl na neformální besedě se známým znojemským lékařem doktorem Karlem Podzimkem. Díky jeho výbornému projevu, bezprostřednosti a smyslu pro humor a nadsázku jsme se nejen poučili, ale i pobavili.
Pan doktor vše, o čem hovořil a co doporučoval, uváděl na příkladech z vlastní zkušenosti a tak došlo i na zodpovězení desítek dotazů nás návštěvníků. Musím přiznat, že stravovací režim pana doktora by mě momentálně tak úplně nezaujal, problém bych měl s jeho sportovním nasazením - každý pracovní den pořádná porce pohybu (hlavně běhu) - ale zcela určitě je mi blízký jeho životní optimismus, kontakt s lidmi a radost z každého dne prožitého aktivně a smysluplně. Nezapomněl ani na svou nedávnou návštěvu v božických vinných sklepech a tak ho velmi mile překvapila a potěšila pozornost, kterou za svou přednášku a besedu od nás obdržel: několik pistolí výborného vína Robina Turoně!
Potěšilo ho i setkání s bývalým spolužákem a sportovním kolegou z mladých let Ivanem Hudcem i s naší společnou spolužačkou Růženou Barákovou (kterou si stále pamatuje pod dívčím příjmením). Myslím, že se mu v Božicích docela zalíbilo a že zde nebyl určitě naposledy. Já jsem mu na závěr popřál zdar v úspěšném běžeckém zdolání více než dvou set kilometrů (což je vzdálenost do Prahy), které po dávkách ukrajuje v rámci své senátní kampaně po celém Znojemsku. I tady je potřeba zdraví, chuti a elánu. A to všechno Karel Podzimek má!
                    Ladislav Nevrkla











Žádné komentáře:

Okomentovat