pátek 15. srpna 2014

Okénko sousedů: O víkendu na Cibulové slavnosti do Lávy

Od pátku 15. do neděle 17.srpna 2014 se v Laa an der Thaya koná další ročník vyhlášených Cibulových slavností, které nabízejí bohatý program pro celou rodinu. Určitě zajímavá možnost necelých 20 km od Božic.
Prohlédnout si můžete různé výstavy (např. historických traktorů, regionálních potravin), ocenit lze vyhlášené regionální občerstvení, ochutnávky a prodeje regionálních výrobků, hudební program na náměstí a v historickém centru lázeňského městečka Laa, trhy s místními tradičními produkty, připravený je program pro děti (líčení, malování, hry, dětské hřiště s obří skluzavkou, autodrom a dětský vláček), taneční vystoupení, módní přehlídky, v nabídce je i jízda kočárem městem, horolezecká stěna, lukostřelba, komentovaná prohlídka pivovaru Hubertus Bräu v češtině včetně ochutnávek piva, prohlídka historické části Laa s průvodcem nebo autobusové výlety zdarma do vesniček Staatz nebo Neudorf s prohlídkou a výlety na rodinná cibulová pole s výkladem a do vesniček Gaubitsch nebo Wildendürnbach s prohlídkou.

Vedle hlavního večerního programu na náměstí v Laa budou vrcholem oslav, podle kterých také nesou své jméno, sobotní soutěž o nejtěžší cibuli v regionu Laa a okolí (celý region je vedle vína vyhlášen právě pěstováním cibule), která začíná ve 13.30 hodin, soutěž v loupání cibule od 15.00 hodin a v neděli od 15.00 hodin tzv. „Cibulový štafetový běh“

Vstup na Cibulové slavnosti je ZDARMA. 


Speciální program nabízejí i lázně v Laa a.d.Th. Therme Laa) - viz http://www.malydobrodruh.cz/2011/07/rakouske-lazne-laa-poradaji-cibulove-slavnosti/

Otevřená budou i dvě muzea: Vlastivědné Jihomoravské zemské muzeum Podyjí na hlavním náměstí vystavuje exponáty (fotografie, publikace, předměty) ze života na obou stranách hranic, je v rámci slavností otevřené v pátek od 14 do 18 hodin a v sobotu a v neděli od 10  do 18 hodin. Vstup je zdarma.
Muzeum kočárů (2 minuty chůze z náměstí) nabízí více než 100 exponátů (luxusní kočáry, coupés, poštovní kočáry atd.). Otevřené je v sobotu a v neděli od 13.30 do 18 h.

Kompletní program “Cibulových slavností 2014” v češtině najdete ke stažení na adrese: 

www.zwiebelfest.at


Žádné komentáře:

Okomentovat