pátek 12. září 2014

Den sociálních služeb ve Znojmě aneb jeden svět pro všechny

Dne 3. 9. 2014 se i božický domov důchodců aktivně zapojil do 5. ročníku akce známé pod názvem „Den sociálních služeb aneb jeden svět pro všechny“, která se konalo na Horním náměstí ve Znojmě. Pořadatelem bylo Město Znojmo v rámci realizace Komunitního plánování sociálních služeb na Znojemsku.Jelikož jsem se osobně části programu zúčastnil, vím, že to letos byla velmi zdařilá akce. Zastavil jsem se též u stánku božického domova, stejně jako u stánků ostatních sociálních služeb. 

Na webových stránkách http://www.domovbozice.cz/ jsem si přečetl, že "Klienti domova si pro návštěvníky našeho stánku připravili malé dárečky v podobě sáčků s lipovým květem, nasušené květy levandule a další upomínkové předměty. Zájemci o naše služby obdrželi informace o možnostech umístění do našeho domova. Otázky se týkaly služeb, které poskytujeme našim klientům.
Návštěvníci našeho stánku obdivovali nápaditost a šikovnost našich klientů, kteří společně s aktivizačními pracovnicemi vyrábí různé dekorační předměty. Ty pak zdobí prostory našeho domova, nebo prezentují Domov důchodců Božice na podobných akcích, jako se konala ve Znojmě. Zároveň si mohli vyzkoušet, jakým způsobem klienti našeho domova trénují paměť. Protože cílem aktivit, které jsou denně připravené pro klienty, je působení na všechny složky osobnosti, tzn. kognici, fyzickou, psychosociální a duchovní stránku."
Lipový čaj natrhaný z božické lípy, tudíž ten nejlepší, mám v práci schovaný pro vzácného hosta :-)!
        S použitím materiálů DD Božice připravil (lan)
U božického stánku, vlevo Šárka Czerwonková

Žádné komentáře:

Okomentovat