čtvrtek 4. září 2014

Vjezd do Božic hlídá další radar

Asi si to my řidiči zasloužíme, že nás musí na každém kroku někdo hlídat. I v Božicích nám přibyl "nepřítel": nový inforadar u Hatašových (dneska vlastně už u Pikartových!). Nevím, jestli tam náhodou nebyl už včera (vracel jsem se domů otrávený, protože jsem dvě hodiny hledal klíče od auta, jež mi vypadly při sbírání ořechů kolem našeho zámečku ve Velkém Dvoře).
Dneska však byl nepřehlédnutelný a tak jsem už zavčas přibrzdil, protože na mě zdálky blikalo "54 km/h". Asi je to dobře, že to máme takto ošetřeno. To v Pohořelicích nebo v Židlochovicích jsou s radary větší "psi". Tam totiž mají ty "fotící" a to pak stojí každé překročení rychlosti nějakou tisícovku!!! Nic radostného :-(! Tak raději: Dobrou noc a spěte sladce. A ať vás "vlci"-radary straší celou noc!!!!

              Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. Dá se říci, že devět z deseti řidičů musí bzdit ! Je to na zvyku, to přechod pro chodce u Škrabalů nerespektuje nikdo a to ani, když se chystá přejet Honza Opletal na vozíku. Asi to chce domalovat zebru !

    OdpovědětVymazat
  2. S tímto názorem plně souhlasím!!! Přechod je za prvé na nevhodném místě, to je jeho největší problém, a za druhé bez zebry je neúčinný. Obec holt musí zatlačit na Správu a údržbu silnic, ti sami od sebe neudělají NIC! Podívejte se třeba na neviditelné přechody - "zebry" - u školy a u zastávky u sýpky. Už běží třetí týden od začátku školního roku - a ono se nic neděje! Zebry nikde. Správa a údržba silnic Znojmo opět zaspala. V Božicích to bohužel není poprvé! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Né že bych chtěl někoho kritizovat nebo upřednostňovat ale značka u Škrabalů je jen informativní na přecházení chodců není to značka příkazová.Tudíž z hlediska silničního provozu nemá řidič povinnost dát chodci přednost má ho jen informovat o tom že tam může chodec přejít.Je to nešťastné řešení přechodu do té doby než se něco stane.Každopádně trochu slušnosti k přecházejícím by nezaškodilo.SA

    OdpovědětVymazat