středa 17. září 2014

Volby 2014: Volební program PRO BOŽICE 2014 - Voda a kanalizace: Důvěřuj, ale prověřuj!

Téma zásobování obcí pitnou vodou a problematika kanalizací není jenom božickou specialitou. V dnešní Mladé frontě Dnes (vlastníkem je Andrej Babiš) je publikován rozsáhlý materiál pod názvem Až třetina z ceny vody jde na zisk vodáren. http://ekonomika.idnes.cz/marze-vodaren-rychle-rostou-d1h-/ekonomika.aspx?c=A140916_225550_ekonomika_neh).

I v Božicích dávno víme, že kolem vlastnictví a provozu obecního vodovodu a kanalizace není všechno tak, jak by mohlo být. Sledujme společně, jak to dělají jinde, hlavně v našem blízkém okolí, a hledejme způsoby, jak se i v Božicích "vrátit ke kořenům". Božická voda patří Božicím a my budeme usilovat o navrácení vodovodu a kanalizace do vlastnictví a správy obce.
Samozřejmě že chápeme, že to nemusí být jednoduché. To ale neznamená, že se toto téma nezvedne a neprověří. Bylo by nezodpovědné pro další generace božických občanů toto téma neotevřít a utěšovat se argumenty, proč to tenkrát nešlo, ani proč to dneska nejde. I to, co se na začátku zdá nedotknutelné, nejlevnější a nejvýhodnější, se při zpracování detailní studie a při prověřování může ukázat jako "zlatý důl" pro někoho jiného než pro občany Božic.
Do VaKu Znojemsko jsme vstupovali za nějakých podmínek, nyní po létech chceme prověřit, zda to pro nás bylo a je výhodné. To přece dělá každý rozumný hospodář! Na vás občanech-voličích je, abyste nám k tomu dali mandát.

                                                                            -lan-, -LANE- a PRO BOŽICE 2014


2 komentáře:

  1. Držím Vám palce. Jednou už musí být konec všem nepravostem ! Občané se mají zajímat o to co se děje v obci ! Jinak jsou zase jenom "ovce" ! M.H.



    OdpovědětVymazat
  2. Můj názor je zcele laický ale navrácení vodovodu do vlastnicví obce dle mého názoru zcela nereálné.Voda byla,je a bude vždy výnosný byznys a vždy bude zapotřebí.Bez vody není života,proto jen hlupák podstoupí něco takového druhé straně jedině pokud on sám z toho něco nemá.Nad tímto problémem se mělo přemýšlet tehdy když se hlasovalo o podstoupení obecního vodovodu druhé straně.Někdo musel podstoupení schválit na pokyn většinového hlasování a tito lidé by se měli hnát k odpovědnosti co je k tomu vedlo.O nějakém prodeji obecního majetku nemůže rozhodnout 1 člověk.Člověk je tvor omylný není stroj ale u takového problému se to nesmí stát.Člověk musí počítat s budoucností a né jen s přítomností a po nás potopa tím spíš když mu někdo dal důvěru.SA

    OdpovědětVymazat