čtvrtek 30. října 2014

Výstavba v nové božické lokalitě zahájena

Právě dnes byly položeny základy prvního rodinného domu v nové lokalitě "Školní zahrada". Pozemky, které se táhnou od RD Kunových po obvodu bývalé školní zahrady a skončí jednou u tzv. sociálek v areálu školy, se tak během několika let promění v druhou stranu ulice, která se jednoho krásného dne bude jmenovat ulice Za Školou.
Pamatuji si velmi dobře na neúrodnou nekvalitní zeminu s množstvím říčních křemenů, které se v létě dokázaly tak nádherně rozpálit, že to, co tam na jaře docela pěkně scházelo, bylo během tropických letních měsíců proměněno v polopouštní krajinu, kde se dařilo tak akorát plevelu.
Považuji proto rozhodnutí božických zastupitelstev proměnit tyto pozemky ve stavební místa za velmi moudré rozhodnutí. Není třeba, aby se obec rozšiřovala plošně v extravilánu, ale raději ve vnitřních prolukách intravilánu obce.
A tak se budu - podobně jako vy - těšit, až bude jednou celá nová ulice z obou stran zastavěná a až k ní bude vybudovaná kvalitní silnice (asfaltka nebo zámkovka) i chodník pro maminy s kočárky, které zde budou mít krásnou okružní cestu, kterou potom budou moci zakončit na pěkném dětském hřišti za Pastelkami. To by se tady mělo taky dobudovat.
                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat