pondělí 10. listopadu 2014

Fotbal: Domácí zkorigovali hrozivou prohru až v závěru (dopl.10.11.)

Když jsme v 84´ zvýšili na neuvěřitelných 0:9, nikdo nepochyboval, že si rekordní vítězství už nenecháme ničím zkazit. Nakonec jsme ale domácím umožnili upravit na "přijatelných" 2:9.
III. B: Litobratřice - Božice 2:9 (0:5)
Naše branky:
5´- Honza Kudlička 0:1
7´ - David Švejdík 0:2
31´- Pavel Ležák 0:3
34´- Evžen Egner 0:4
40´- Pavel Ležák 0:5
64´- Honza Kudlička 0:6
66´- David Švejdík 0:7
77´- vlastní gól (po prudkém centru Michala Topolčana) 0:8
84´- Honza Kudlička 0:9
86´ - 1:9 (kapitán, č.3)
90´ - 2:9 (č.7)
























Naše sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Broněk Horáček - Roman Šob - David Švejdík, Jan Kudlička, Evžen Egner,  Michal Topolčan - Honza Szabó, Pavel Ležák. Na lavičce: Vojta Maruštík, Petr Procházka, Laďa Sedláček. Omluvili se 4 hráči.

Začátek byl tradiční - útok náš (Lopík a Míša), útok domácích ("Zasmrdělo to!"). Běžela 5´, náš útok, gólman stál na čáře (jak po pár pivech a několika panácích) a Honza K. poslal pomalejší, ale umístěný míč k tyči - a my jsme vedli 0:1!!!
"Kečup" v brance dostal druhý gól, na němž měl lví podíl. Žapův centr mířil k levé tyči a nepohyblivý gólman si ho srazil za čáru. Ťuk sem, ťuk tam a my vedeme 0:2!
V 9´ napálili domácí tyč, jen to zazvonilo!!! No teda ... Honza K. pálí krásně do šibenice - gólman se konečně ukázal a vyrazil. Na kluzkém terénu naši často padali a ve 13´ jsme na to málem doplatili. Domácí ale stříleli vedle. Náš pěkný útok organizoval v 16´ Honza K. (dnes asi náš nejlepší hráč), poslal Míšovi T. a jeho podélná střela jen těsně minula cíl. A podobně to vypadalo ve 23´. Ve 24´ hlavičkoval nad Evžen. Dneska je vidět, že Džamp hraje s chutí a daří se mu. Je to posila pro celé mužstvo. Na dalších deset minut jsme se usadili na půlce soupeře. Tuto fázi jsme zakončili třetí brankou v 31´. Gólman kamsi vyběhl, uklouzl, upadl, ležel bezmocně na zádech a Lopík poslal míč do odkryté brány na 0:3.
Útoky domácích byly ojedinělé. "K..va, nikdo nejde!", lamentoval domácí hráč. "K..va se ve fotbale neříká!", opáčil mu domácí fanoušek. "Tak může mluvit jenom prezident," dodal k tomu jiný.
V 34´ padla konečně branka, na níž se domácí gólman nepodílel. Míša T. centroval a Lovec hlavou zvýšil na 0:4.
Opět to točíme před lopatovskou brankou, střílí Míša T., gološ nohou vyráží. Máme roh a Lopík střílí těsně vedle. Ve 40´chyboval domácí stoper (poslal pomalou malou domů, k níž domácí gólman nedoběhl) a Lopík šel sám na branku, nezaváhal a zvýšil na 0:5.
Domácí to nezabalili a jejich nejnebezpečnější hráč č.7 šel ve 42´ sám na Michala. Střela však byla úplně vychýlená. Na naší straně ještě střílel Evžen k tyči (43´) a po chybě Broni H. šla střela domácích těsně vedle naší svatyně. A to bylo v první půli vše.
Prvních pět minut druhé půle mělo taky skoro tradiční ráz. Domácí se na nás vrhli a ještě štěstí, že nedali ve 48´ z čáry gól. Míša míč zneškodnil. My jsme se ukázali pouze ve 47´pěknou levačkou Lopíka. Domácí v tlaku pokračovali i v polovině mezi 50´ a 60´a opět své tři šance spálili (vesměs stříleli nad). Vrcholem byla jejich spálená gólovka v 60´, Hráč č.7 se krásně uvolnil a střelu poslal mimo. Tato akce nás však probudila a brzy poté jsme zvyšovali skóre. Honza K. si připravil výbornou pozici, perfektně vystřelil a náhradnímu gólmanovi míč obrátil prsty a skončil v síti. Vedli jsme už neuvěřitelných 0:6. A to ještě neměl být konec.
Do hry už před gólem přišel Vojta Maruštík (místo Honzy Sz.) a v 66´ jsme zvyšovali na 0:7. Lopík poslal míč patičkou Míšovi a jeho na milimetr přesný přízemní centr umístil Žap ve skluzu do branky.
Na hřiště poté přišel Prochy (místo Lopíka) a tak jsme měli docela neobvyklý útok - Vojta a Prochy (oba hrávají krajní zálohu). Do střelby se začal pouštět Evžen (69´ a 73´) a v pohodě hrající Honza K. (levačkou v 74´). Do hry šel v 75´ i Laďa S. (místo Žapa) a na hrotu útoku vystřídal Vojtu.
O osmou branku se zasloužil Míša T. V 77´ opět nádhernou prudkou střelou centroval před branku a nešťastný obránce míč nápalil do vlastní svatyně. Ale i kdyby minul, naši hráči by míč do brány zasunuli stejně jako před deseti minutami. Stav už nabyl hokejové podoby 0:8.
Zdálo se v těch chvílích, že jsou domácí v totálním morálním i fyzickém rozkladu. I domácí fandové křečovitě skandovali: Deset, deset ....!" My jsme jim odpovídali: "Stačí devět!" Naši drtivou převahu zakončil v 84´ devátý gól. Míša T. se perfektně uvolnil po křídle, poslal míč po zemi před branku a dobíhající Honza K. bezpečně zvýšil na 0:9.
Pak už jsme jen čekali na závěrečný hvizd, ale toto povolení domácí ztrestali dvěma korigujícími brankami. nejdříve v 86´ snížili na 1:9 a těsně před koncem v 90´ na přijatelných 2:9.

I tak jsme z Lopatova odjížděli velmi spokojeni. A že tam bylo diváků - nejen z Božic, ale i naši známí z Čejkovic, Mackovic, Lechovic a Břežan. Takhle jsme se předehrávkou prvního jarního kola rozloučili s první částí letošního ročníku III.B. A jelikož Olbramovice opět prohráli, navýšil se náš náskok na 4 body. Máme v zimě o čem přemýšlet!!! Kdo by to byl čekal že až takhle???

(lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat