středa 17. prosince 2014

Božice ve víru adventních koncertů

Takovou smršť adventních akcí jako v prosinci L.P. 2014 snad Božice ve své bohaté a košaté historii snad ani nezažily. Ještě doznívají nádherné dojmy ze sobotních Božických jesliček v kině Marta a pondělního Vánočního koncertu ZUŠ a už můžeme ze svých skříni lovit smokingy na dnešní Adventní koncert souboru De Melodica pořádaný opět v oblíbeném kulturním stánku - kině Marta.
Komu předvánoční atmosféra učarovala, určitě nebude chybět zítra v sále božického kulturního domu, kde se opět sejdeme na další tradiční oblíbené akci zvané Předvánoční posezení s hudbou, čajem a dobrou náladou, i tentokrát pod vedením paní učitelky Hany Mackové a pod taktovkou sbormistra  Jana Svobody.
Kdo bude svoji duši chtít potěšit výtvarným uměním, nezapomene určitě zavítat v sobotu do obecního sklepa na jednodenní výstavu obrazů pana Jiřího Pavelčíka. Zajímavé občerstvení nebude chybět ani zde.
Umělecké dojmy tohoto týdne můžete završit nedělní návštěvou božického domova důchodců. V tamní jídelně (bývalé klášterní kapli) se od 13:15 h koná Vánoční zpívání dobrovolnického centra Adra ze Znojma.
Tak a to je pro tento týden z kultury všechno. Jo, ještě v pátek na pivo do našeho společenského svatostánku v hostinci U Kudličků. Odpočívat můžeme po celý příští týden - až do Štědrého dne!

                                                          (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat