sobota 13. prosince 2014

Co týden dal u nás v Božicích (akt.)

Skoro celý týden jsem prožil systémem ráno za tmy do práce, navečer či večer domů, z práce i z nákupů. Co týden dal jsem tak mohl zmapovat až v sobotu.
Už v týdnu jsem si všiml, že pokračují práce u obecního sklepa, a to nejen zastřešení kládového lisu, ale i stavební úprava vstupního portálu do obecního sklepa. Na příští víkend, kdy zde bude zahájena výstava obrazů Jiřího Pavelčíka, by už mělo být jistě vše plném lesku. Pracuje se však tento týden i u jiných vinných sklepů, a to jak v uličce k sýpce, tak u Borotic.
Před polednem bylo rušno v "Prelátově ulici". Policejní i hasičská jednotka zde asistovaly plynařům při likvidaci úniku plynu. Podařilo se záhy, jak dokládá zpráva z hasičské svodky.
Po poledni jsme v plném autě zajeli "na čumendu" do Konic. Pár produktů jsme zakoupili, ale jinak to u nás chceme udělat jinak.
Taky naši myslivci pokračovali třetím letošním honem a řekl bych, že byli zase úspěšní jako v předchozích dvou. Možná i úspěšnější, pokud jde o ušáky. Pokud jsem slyšel, měli mít dneska večer v Boroticích Poslední leč. Takže Lovu zdar!
A doma se celý den peče, tak jsem se občas taky zapojil. Když už se chystám během vánočních svátků ke konzumaci, tak je to určitě na místě.
A na stránkách Deníku čtu, že se v úterý narodil další letošní božický kluk Radek Čížek. Tak blahopřeji a ať roste a nás v Božicích, ať přibývá.
Ve čtvrtečním Reflexu se v rubrice Gastro píše o deseti nejlepších českých restauracích. Na vynikajícím 4. místě se umístila brněnská restaurace Koishi fish & sushi s šéfkuchařem Petrem Fučíkem, božickým rodákem. Autorka reportáže a současně šéfredaktorka časopisu GURMET Darina Křivánková o Petrovi píše: "... třeba takové brněnské Koishi se na špičku dopracovalo dva roky po otevření a od té doby se tam stále drží. Mimochodem zdejšího šéfkuchaře Petra Fučíka chci za ženu a jeho ryby k snídani, k obědu i k večeři." Takže víte, kam zajet, až nás bude honit mlsná. A Petrovi samozřejmě taky blahopřejeme.
                     (lan)










Žádné komentáře:

Okomentovat