čtvrtek 4. prosince 2014

Od námrazy k oteplení

Ani jsme se pořádně s námrazou nesžili a už je zase všechno jinak. S námrazou jsem se potkal v úterý dopoledne a ve čtvrtek po 16 h už po ní nebylo ani památky.
A tak snad jenom nekvalitní fotografie zachycují život kolem nás těchto dní. Zlomená větev, namrzlá stavba nad kládovým lisem, nové zákoutí pro odpadové kontejnery u Dubovy hospody (blesk u mobilu kvůli chladu nechtěl fungovat), jakési bílé ptactvo na poli u stáje s prasaty či cukrovka slušivě přikrytá plachtami a zatěžkaná ojetými pneumatikami na Čajkovicku.
Na setkání s prezidentem jsem v úterý po poledni kvůli nevlídnému počasí nejel, na středeční besedě s důchodci jsem nebyl (ještě tam nepatřím) a tak snad nějaké fotky z této oblíbené akce našich seniorů shlédneme na obecním facebooku. Vlastně jsem ještě dneska nastříhal "barborky". Letos premiérově z broskve, tak uvidíme ... Zítřek a sobota budou patřit hlavně dětem a tak se pojďme těšit. Tak jak to kdysi napsal pro Bedřicha Smetanu Karel Sabina: Proč bychom se netěšili, když nám Pán Bůh zdraví dá.

                 (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat