sobota 20. prosince 2014

V Božicích klid, v okolí rušněji (akt.21.12.)

Vyfoceno v sobotu 20.12.2014 na
křižovatce pod bioplynkou u V.Karlova
Nevím o ničem, co by v Božicích v posledních adventních dnech mohlo naplnit rubriku "krimi". V okolí však takové štěstí nemají. Informace o tom podávají webové stránky policie a hasičského záchranného sboru.
Nejdříve několik zpráv z policejního deníčku s titulkem "Jeden neosvětlený a další ujížděl". policejní mluvčí uvádí: Podařilo se nám přistihnout několik řidičů, kteří se dopustili závažného porušení zákona. V pátek o půl jedenácté dopoledne projížděl obcí Borotice devětačtyřicetiletý muž s traktorem. Výsledek jeho dechové zkoušky byl 0,98 promile alkoholu. Tím jeho činnost za volantem pracovního stroje skončila. Řidičský průkaz jsme mu zadrželi a také zakázali pokračovat v jízdě.  
     Ve dvě hodiny v noci ze soboty na neděli jsme v obci Prosiměřice dávali pokyn k zastavení řidiči Škody Felicia. Ten však místo sešlápnutí brzdového pedálu přidal rychlost a snažil se ujet. Jeho protiprávní počínání však bylo marné. Po krátkém pronásledování jsme muže zastavili a velice brzy vyšlo najevo, co bylo motivem jeho úprku. Neměl u sebe vůbec žádné doklady, ale především mu v krvi proudilo 1,46 promile alkoholu. Dál v noční jízdě již nepokračoval. Třiačtyřicetiletý muž z Moravskokrumlovska bude čelit trestnímu stíhání. Je důvodně podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     V neděli o půl třetí odpoledne uvízl v policejní síti i jedenadvacetiletý mladík za volantem osobního vozu Opel Astra v Hrušovanech nad Jevišovkou. Když jsme zjistili, že je pod vlivem marihuany, ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
     V neděli v deset hodin večer upoutal naši pozornost neosvětlený cyklista v obci Práče. Pětadvacetiletý mladík jel na jízdním kole a neměl vůbec žádné osvětlení. Před jízdou se však značně posilnil alkoholem. V žilách mu proudilo 1,14 promile této návykové látky. 
Profesionální hasiči museli zasahovat u několika dopravních nehod. Tu, uvedenou v tomto přehledu na konci, jsem míjel chvíli poté, co k ní došlo. Stala se na nebezpečném přejezdu končící rychlostní komunikace Brno - Pohořelice - Mikulov a obyčejné silnice Velký Dvůr - Vlasatice. Kromě špatného odhadu řidiče a asi vysoké rychlosti toho, co jel po končící rychlostce, je hlavním viníkem ten, kdo stále brání protažení rychlostní komunikace Brno - Pohořelice - Mikulov v úseku od Pohořelic do Mikulova. Jsou to starostové několika obcí nedaleko této silnice (třeba Dolních Dunajovic) a tzv. ochránci přírody, kteří zuby nehty brání korunu mezi Novomlýnskými nádržemi u Pasohlávek (autokemp Merkur a Aquapark).

Pohotový čtenář tohoto blogu R.D. z Božic mi na doplnění poslal fotografii pořízenou v sobotu 20.12.2014 asi ve 13.50 hodin. Jedná se o silnici č.397 Božice směr Hrádek u odbočky na Velký Karlov. Děkuji.

Taky už víme, kdo je onen řidič traktoru.


VYPROŠTĚNÍ OSOB
Popis: DN osobního a dodávkové vozidla. 1 osoba zraněna. Odjezd JPO. 
Jednotky: PS Pohořelice, PS Hrušovany nad Jevišovkou
Obec: Jiřice u Miroslavi
ÚKLID VOZOVKY
Popis: DN 3 OA, 1 osoba zraněna. Odjezd JPO.
Jednotky: SDH Drnholec, PS Hrušovany nad Jevišovkou
Obec: Hevlín
ÚKLID VOZOVKY
Popis: DN 2 OA, bez zranění. Odjezd JPO.
Jednotky: PS Líšeň, PS Pohořelice, PS Moravský Krumlov
Obec: Miroslav
Část obce: Kašenec
ÚKLID VOZOVKY
Popis: Nehoda osobního a nákladního vozidla, bez zranění. Odjezd JPO.
Jednotky: PS Lidická, PS Líšeň, PS Tišnov, PS Židlochovice, PS Pohořelice
Obec: Pohořelice
                    (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat