čtvrtek 15. ledna 2015

Ohlédnutí za fotbalovým podzimem. Do jarní části Božice s náskokem

V dnešním Znojemsku byl publikován materiál OFS Znojmo, který se týkal ohlédnutím za podzimní částí III.B tř. okresní fotbalové soutěže. Samozřejmě, že potěšil už samotný titulek článku Fotbal v okrese - do jarní části s náskokem Božice.
Toto hodnocení jsem zde publikoval z materiálů OFS již před časem a bylo by proto zbytečným plýtváním času a místa je zde znovu opakovat. Dal jsem si však tu práci a připravil pro vás malý přehled božických aktivit, zajímavostí a jiných chvályhodných  postřehů. Poprosil bych pozorné fanouška a čtenáře, aby popř. toto moje dílko doplnili, upřesnili nebo opravili. Např. u posledního zápasu (vítězné předehrávce v Lopatově) jsem v euforii publikoval pouze výsledek, branky a fotky a nenapsal jsem tam sestavu. No a byl by malý zázrak, kdybych po téměř dvou měsících našel svoje lístky s poznámkami :-(! Tak jestli jsem některého z náhradníků připravil o zápis, ať se ozve, rád přehled opravím.
Z mnou vedených záznamů tudíž vyplývá, že ve všech zápasech do utkání nastoupili (v základu nebo jako náhradníci) tito hráči: Michal Hrubý (všechny zápasy od začátku do konce, pustil pouze 8 branek, nejméně v celé soutěži ze všech), Roman Šob, Jan Szabó, Zdeněk Chrenovský (v 1. utkání naskočil jako náhradník) a Jan Kudlička (pouze v jednom zápase pro silné nachlazení seděl na lavičce a do hry nezasáhl). Pouze v jediném utkání pak chyběl David Švejdík (v neděli dopoledne v Horních Kounicích) a ve dvou kapitán Michal Topolčan (proti H. Kounicím a Vedrovicím, tuším pro zranění). Za zaznamenání (a pochvalu) stojí i přístup Petra Procházky (naskočil do všech zápasů, byť většinou šel z lavičky) a Ladi Sedláčka, který chyběl pouze ve dvou utkáních a vždy si aspoň pár minut na hřišti pobyl.
Naše sestava se v průběhu 14 zápasů proměňovala a konečnou podobu získala až v závěrečných zápasech po příchodu Lopíka a návratu Broňka Horáčka do naší sestavy. Osobně pak považuji za optimální sestavu tu, která hrála proti silným Suchohrdlím u Miroslavi. Naše mužstvu tenkrát hrálo v tomto složení: Michal Hrubý - Michal Švéda, Bronislav Juřica, Zdeněk Chrenovský - Roman Šob - Michal Topolčan, Evžen Egner, Jan Kudlička, David Švejdík - Pavel Ležák, Jan Szabó. Náhradníci: Broněk Horáček, Vlasta Žilík, Petr Krupica a Laďa Sedláček.
V přehledu nemůžou chybět naši úspěšní střelci. Branek jsme sice nedali až tak moc, ale přesto máme své úspěšné střelce a ti si pochvalu určitě zaslouží. Božice vstřelily 38 branek, o něž se podělili:
10 branek - Evžen Egner (3x dal po 2 brankách v utkání)
7 branek - Jan Kudlička (1x hattrik) a David Švejdík
5 branek - Pavel Ležák (nastoupil pouze v 6 zápasech, z toho jsme 2x v té době hráli 0:0, tzn. co utkání, to branka, proti Lopatovu dvě!)
2 branky - Jan Szabó, Michal Topolčan, Jakub Zifčák
1 branka - Martin Zedníček, Jaromír Jandásek
1 branka - vlastní (hráč Litobratřic)

Hattrik - Jan Kudlička (v posledním utkání proti Lopatovu)
Dvě branky v zápase - Evžen Egner (3x), Michal Topolčan, Pavel Ležák, David Švejdík
Penalty - jedinou kopal David Švejdík a proměnil (hned v úvodním zápase proti Lopatovu)
Vyloučení - jediným naším vyloučeným hráčem byl Kuba Zifčák (za dvě žluté proti Olbramovicím)
A na závěr přehledná tabulka o hráčích a utkáních. Čárka znamená nastoupení do zápasu, N - náhradník, T - trenér, pomlčka - neúčast v zápase.
V našem mužstvu nastoupilo na podzim 25 hráčů. Pouze v jednom utkání hráli Marian Vávra a Patrik Šotkovský, 2x jako hráč a 3x jako náhradník nastoupil Broňa Horáček, 2x jako hráč a 2x jako náhradník Vlasta Žilík, 5x jako náhradník nastoupil Ruda Čížek, 4x jako náhradníci nastoupili Vojta Maruštík a Petr Krupica a 3x Martin Topolčan. Laďa Sedláček naskočil do 12 zápasů jako náhradník.Specifické postavení pak v našem týmu zaujímá trenér Broněk Juřica. Kromě úvodního zápasu, kdy byl na dovolené, nechyběl ani jednou, přičemž v 5 zápasech hrál a ve dvou naskočil do hry jako náhradník. Všichni dobře víme, co pro naše mužstvo znamená.

                              (lan)









Žádné komentáře:

Okomentovat