čtvrtek 1. ledna 2015

Zajímavá beseda s cestovatelem, o níž jsme nevěděli

Právě před měsícem zavítal do Božic moc zajímavý člověk. Jeho jméno je: Tomáš Kubeš. Že takového člověka neznáte a že je vám to vlastně jedno? Chyba! Zeptejte se svých školou povinných dětí nebo vnoučat, a budete příjemně překvapeni.
Tomáš Kubeš zavítal mezi žáky naší školy a uspořádal zde dvě besedy o svých zajímavých cestách. Přiznám se, že jsem jméno tohoto českého cestovatele, fotografa a novináře zatím nezaznamenal též, ale co nebylo, může být.
Mladším dětem vyprávěl a promítal své zážitky z cest po Indii, starší žáci se s ním prošli neúprosným krajem tajemné Sibiře. Informaci o jeho besedě přinesl školní časopis SALÁT v článku pana učitele Zejdy, který pravděpodobně tuto besedu zprostředkoval.
Já bych se na pana učitele Zejdu touto cestou rád obrátil s prosbou, aby dal příště vědět i božické veřejnosti (o souhlasu vedení školy se zveřejněním nepochybuji). Nedělám si iluze, že tam přijde plno jiných návštěvníků z řád občanů, ale vědět, být informován, považuji za důležité. Psal jsem tady nedávno o tzv. komunitní škole, kterou úspěšně už řadu let praktikují v městysu Višňové. Myslím, že z Božic to do Višňového není tak daleko, aby zde byly načerpány nějaké praktické zkušenosti.  Právě tato akce by do rámce komunitní školy krásně zapadala. Zapadají sem i jiné aktivity naší školy - moc cenná spolupráce s božickým domovem důchodců nebo zajišťování slavnostního rozsvěcování vánočního stromu či podíl na zajišťování Tříkrálové sbírky, která vlastně právě teď s Novým rokem startuje. Není důležité, kdo s nějakým nápadem přijde, důležité je dát vědět, pozvat a informovat. Snad si se všemi oslovenými rozumíme.
Více o Tomáši Kubešovi se dozvíte na jeho webu: http://www.tomaskubes.cz/.
           (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat