čtvrtek 26. března 2015

Proč usychají túje u české menšinové školy?

Při cestě s vnuky jsme dneska šli do nákupního centra v Božicích u hřiště způsobně, tak jak se má, tj. po téměř neviditelné zebře u školy. Nic nás neporazilo, zato jsem byl upřímně zděšen staven túji za plotem u bývalé české menšinové školy.
Je jich snad už deset (či více) uschlých!!!! Nevím, kdo měl před lety ten nešťastný nápad, vysázet je tak nahusto, aby byl zakrytý i výhled na pamětní lípu a pár let předtím u ní umístěnou tabulku, která sděluje, že ta lípa je symbolem českého školství v poněmčeném pohraničí první republiky. Tak macešsky se dnes k tomuto symbolu chováme!
Navíc: tento typ tújí se za uvedený plot vůbec nehodí a já bych řekl, že se naše obec nemá v tomto případě vůbec čím chlubit. Byl to úkrok špatným směrem a jeho náprava je jednoduchá. Ovšem, kdo si ji vezme na starost?

               (lan)







1 komentář:

  1. Dobrý den,
    Myslím si, že mnozí jsou za, že je ostuda, že v centru Božic u školy máme tak zanedbaný chodník, přechod.Značení přechodu je výsměch, chodí tudy mnoho dětí a ani zebra ( to nemluvím o tom, že by mohl být osvětlený,) chodník, který je skoro v zatáčce. Chodník se čistil, zametal, co si pamatuji. A když zaprší, tak vás na konci přechodu čeká kaluž, super��. Takže nějaké túje jsou vedlejší, jde o bezpečí našich dětí☺

    OdpovědětVymazat