pondělí 9. března 2015

Tréninky fotbalové mládeže na božické umělce za školou

Pod vedením obětavého trenéra Jirky Kubíčka se dvakrát týdně scházejí naše fotbalové naděje na hřišti s umělým povrchem v Božicích za školou. Potěšilo mě, že se dnešního tréninku účastnilo hodně mladších žáků (hlavně z Mackovic a Čejkovic), ale zklamalo, že tam byli jenom tři starší žáci.
Potěšitelný byl též pohled na dva žáčky, kteří budou od podzimu tvořit základ obnovované přípravky. Smutnější pak bylo zjištění, že z Božic se dnešního tréninku zúčastnila pouze jediná božická fotbalistka, fotbalista prý žádný.
Je škoda, že si naše fotbalové naděje neváží krásné umělky za školou i obětavého trenéra. Není to nic jednoduchého, je to velká odpovědnost a Jirka Kubíček by určitě přivítal nějakého parťáka, který by mu s tréninky a doprovody na zápasy pomohl. Najde se někdo?

P.S. Za povšimnutí určitě stojí taky čilý stavební ruch na nových stavebních parcelách za školou. Pomalu ale jistě nám tam vzniká nová ulice Za Školou. S jejím pojmenováním nebude určitě žádný problém. On nebude ani s pojmenováním dalších ulic (doporučil bych, aby si o jejich jménech mohli rozhodnout sami obyvatelé konkrétní ulice, pokud neexistuje obecný úzus či tradiční jméno). Jenom musí dát k pojmenování ulic někdo pokyn. Občané by s pojmenováním neměli žádný výdaj. Ke změně v občance by totiž došlo, až při její pravidelné výměně. Do té doby může každý používat stávající občanský průkaz. Tak jsem zvědav, kdo bude ten odvážný, kdo můj návrh, prezentovaný veřejně už téměř 20 let, uchopí a provede. Minulé radnice k této iniciativě byly slepé a hluché, současná radnice realizuje věci potřebné, nutné a užitečné a já pevně věřím, že iniciativa vyjde právě odtud.
                                              (lan)












Žádné komentáře:

Okomentovat