pátek 13. března 2015

Z policejního deníčku

Ani tento týden se neobešel bez záznamů v policejním deníku znojemského regionu. Nebýt pátečního požáru, nefigurovaly by v něm tentokrát Božice, ale pouze naši sousedé. Ani to však není důvod k nějaké radosti.

 V pondělí jel na jízdním kole v Hrušovanech nad Jevišovkou čtyřiašedesátiletý muž, kterému před osmnáctou hodinou proudilo v krvi 1,64 promile alkoholu. 
     V sobotu projížděl obcí Litobratřice s VW Golf sedmačtyřicetiletý muž a výsledek jeho dechové zkoušky na zjištění požití alkoholu před jízdou byl o půl dvanácté dopoledne 1,92 promile. Ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz. 
     Všem těmto přistiženým řidičům jsme zakázali pokračovat v jízdě.
Přijali jsme v těchto dnech trestní oznámení na neznámého pachatele, který měl u obce Litobratřice neoprávněně těžit dřevo. Od konce letošního ledna zde údajně pokácel dvaačtyřicet stromů o průměru deset až sedmapadesát centimetrů. Jedná se o akáty za zhruba dvacet tisíc korun. Případem se zabýváme pro podezření z krádeže. Pachateli podle trestního zákoníku hrozí až dva roky odnětí svobody.
Během včerejšího dne jsme řešili s řidiči patnáct výrazných překročení rychlostí. Uložili jsme za ně například tři blokové pokuty dva a půl tisíce korun a šest za tisíc korun. Nejvyšší rychlost jsme zaznamenali na silnici I/53:
- v 15:30 v úseku mezi obcí Kašenec a křižovatkou na obec Mackovice jelo osobní auto s polskou registrační značkou rychlostí 139 km/h, které řídil třiačtyřicetiletý muž. 

                                      por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 12. března 2015

Případů rychlé jízdy na mnoha silnicích Znojemska však bylo daleko víc, stejně jako jízd bez řidičského průkazu, bez platné technické prohlídky atd., že to je na dlouhé story. Přečtěte si v regionálním tisku.
          (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat