neděle 5. dubna 2015

Fotbal: Z Petrovic jsme si odvezli pěknou velikonoční pomlázku (foto + akt.)

 Za chladného nedělního velikonočního dopoledne jsme v Petrovicích předvedli velmi dobrý výkon, střeleckou pohotovost a disciplinovanost ve všech řadách a po zásluze jsme domácích naděli vylepšeného kanára.
II.B: Petrovice - Božice 0:8 (0:3)
Nastoupili jsme ve stejné základní sestavě jako v prvním zápase, v průběhu 2. půle střídali ještě dva hráči. Od uspokojivého až po výborný výkon předvedli dneska všichni naši hráči.
Sestava Božic: Michal Hrubý - Kuba Rambousek, Jara Jandásek, Zdeněk Chrenovský - Roman Šob - Michal Topolčan (K), Honza Kudlička, Evžen Egner, Kuba Zifčák - Honza Szabó, Pavel Ležák. Střídali: Petr Procházka (Kubu Zifčáka) a Broňa Horáček (Honzu K.). Trenér: Broněk Juřica.

Zápas naprosto s přehledem a přirozenou autoritou řídil sudí A. Richter.
Branky (nechám si ověřit tu poslední): Evžen Egner - 2x, Jan Szabó - 2x, Kuba Rambousek, Jan Kudlička, Pavel Ležák, Michal Topolčan po jedné.

           (lan)




Tradičně jsme se chvíli zahřívali, tentokrát už se pěkně protáhl a vystřeli kapitán Míša už v 5´.  Totéž si Míša zopakoval v 10´, ale gólman střelu vyrazil. Tou dobou už jsme měli až po šestnáctku převahu a usadili jsme se na půlce domácích. Hosté prověřili našeho Míšu v brance pouze ve 14´, když chvíli předtím se výborným obranným zákrokem blýskl stoper Jara.


Naši gólovou nadílku zahájil Honza Sz. ve 20´. Po dvojitém rohu dostal míč na nohu a napálil ho tak přesně, že jsme všichni zírali. Ani jsem nestačil stisknout spoušť, jak to bylo nečekané a tak jenom sledujeme vítězný běh a bojový pokřik rozradostněného střelce:

Na chvíli nám zatrnulo, to když se na zemi svíjel výborný krajní obránce Rambo:

Blíží se 28´, jsme faulováni před šestnáctkou, VPK kope Honza K. - ruka domácích ve vápně a nařízená penalta.


Míč na penaltu si staví Rambo - a je to 0:2. Můžeme se radovat. A pokračujeme v tlaku.


K výborné hře se rozehrál především Lovec, při chuti byl Honza K., Míša i Honza Sz.



Evžen to ve 35´ poslal po rohu na tyč!

Domácí ve 40´ faulují, VPK kope Honza K. Výborně trefené do šibenice a my zvyšuje na 0:3. Šťastný střelec přijímá gratulace spoluhráčů.

Náš tlak pokračuje...

Ve 42´ střílí Míša - máme z toho roh - Evžen hlavičkuje na zadní tyč! Zase máme roh a Jarova hlavička jde těsně mimo:


Do konce poločasu jsme dohrávali v pohodě:

Do 2. půlky posílil domácí útok nestárnoucí kanonýr Bogner, ale ani on našeho Míšu v brance na hruškách nenachytal ...

Dobře se do útočných akcí zapojil předstoper Roman:

Tlačíme a útočíme, především Lovec Evžen byl k nezastavení a blýskl se zase pěknou akcí. "Bylo to gólový!" Máme roh, výborná práce střídajícího  Prochyho a zase Lovec. Vedle, ale pěkné.


70´- pálí Honza K, míč se odráží od břevna a pohotový Lopík ho "uklízí" do odkryté branky nejistého gólmana domácích. Zvyšujeme na 0:4 a domácí jsou psychicky i fyzicky na dně. Asi to bude masakr.


A taky že je. Běží 72´ a Lovec přízemní střelou přidává na 0:5. Tentýž hráč zvyšuje v 79´ na varovných 0:6, když gólmana "udělal" hlavičkou do země.

75´ Bogner střílí, pozorný Míša v brance řeší!

A my hrajeme s chutí a útočíme. Do hry se aktivně zapojuje i Prochy, který v 73´ vystřídal Honzu K., roh vybojoval Broňa H.


V 87´ si výborně naběhl Míša - a bylo to 0:7. Sedum kulí jako v Sarajevu!

Brilantní míčovou technikou poutal soupeře Lopík.

Domácí jsme dorazili v 89´. Na vysoký centr si nabíhali tři naši hráči, podle mého názoru (a fotografie) byla úspěšná hlavička Evženova. Nechám si to však od někoho potvrdit. Nejvíc se totiž další z trojice  radoval Honza Sz. Tak branku dal Honza Szabó, už jsem to opravil. Na koštu mi to potvrdil trenér, pilíř zadních řad Jara, další naše opora Rambo i bývalý hráč Pacík.
Každopádně, dříve než domácí pořadatel přidal sedmičku, už tam mohl dávat osmičku. Stav 0:8 už se do závěrečného hvizdu sudího Richtera nezměnil.

90´- dobojováno jest. To se to rozkládá rukama a hýří úsměvy na všechny strany. Spokojeně odchází i bývalý hráč Božic Pacík (dnes Chvalovice) v roli nosiče míčů :-)!

1 komentář: