úterý 30. června 2015

Všehoschopní zavítali do Božic. Expedice jižní Morava má zastávku u nás

Řada z vás si v úterý 30.6.2015 všimla koňského dvojspřeží se stylovým vozem a nápisy na boční plachtě jako třeba Expedice jižní Morava, Holydays a znak hlemýždě, Spolek všehoschopných, občanské sdružení, http://www.vsehoschopni.cz/ a Maťa 60.
A právě šedesátina jednoho ze členů recesistického sdružení Všehoschopní z jihomoravských Hustopečí stojí za současnou Expedicí jižní Morava. Jednu ze svých zastávek měli dnes odpoledne v hostinci U Kudličků v Božicích. Jejich putování je volné a má vždy stanovený pouze denní cíl na některém ranči. Dneska to padlo na božický ranč v údolí Lásky.
Chlapi jsou doopravdy pohodáři a já jsem s nimi hned našel společnou řeč. Přes Dům na půli cesty. Myslím, že jsme se dneska neviděli naposledy, ale v našem bývalém loveckém zámečku Leopoldsruhe (ano, tak se i po téměř tři sta letech beze změny jmenuje) se potkáme na nějakém zámeckém happeningu.
Jak uvádějí na svém webu, SPOLEK VŠEHOSCHOPNÝCH je občanské sdružení lidí kteří si umí udělat srandu ze sebe a zároveň se nebojí udělat něco pro ostatní. Sdružení mimo jiné pořádá akce: Město vítá vesnici, Hustopečský country bál nebo Karneval na kolech.
Morava, zvláště pak ta naše jižní, v nich má příjemné propagátory. Jednou z jejich posledních aktivit byla expedice na horu Říp a odhalování kruté pravdy o praotci Čechovi. Z dostupných pramenů plyne, že "Aktuálně, dle archeologických výzkumů Spolku Všehoschopných, provádíme šokující odhalení kruté pravdy o Praotci Čechovi. Z našich vědeckých studií prozatím vyplývá, že Praotec Čech byl nejspíše nepřizpůsobivý Moravák a protože nechtěl pracovat ve vinici, tak jej Pramáti Morava vyhnala až kamsi k Řípu. Dle různých zdrojů jej Pramáti Morava i přes několikeré prosby nechtěla zpět, a proto byl nucen se v této nehostinné oblasti usadit. Abychom tuto teorii ověřili, podnikli jsme nedávno na tuto horu náročnou expedici. O výsledcích našeho bádání Vás budeme postupně informovat na těchto stránkách."
Vše podstatné o spolku Všehoschopní si můžete přečíst na http://www.vsehoschopni.cz/.

                 (lan)










Žádné komentáře:

Okomentovat