sobota 25. července 2015

Božické otevřené sklepy 2015 jsou minulostí (akt.26.7.)

Čerstvá výzdoba ve sklípku Petra Fialy
S úderem 13 hodiny byly v sobotu 25.7.2015 otevřeny letošní vinařské slavnosti v Božicích. Druhý ročník Božických otevřených sklepů jsme zahájili ve sklepní uličce u Borotic a krátkou návštěvou v Hostinci u Šíbla.
Vynikající jehněčí u sklípku Petra Fialy jsem si dal po ochutnávce vzorků v Petrově sklepě a vzorků pana starosty a jeho švagra Vlastíka Švédy v Karlově sklepě. Všechno výborné!!! Poté jsem ještě ochutnal vínko u Jirky a Honzovo v salónku Hostince u Šíbla. Všude jsou na návštěvníky dobře připraveni a všude si můžete dát k vínku nějakou specialitku. O tom všem vás informuje výborně zpracovaný tištěný průvodce. Novinkou je letos dvojnásobná zajížďka na vinice v oblasti Božické Pustiny, kde většina božických vinařů pěstuje svoje odrůdy.
Teď ještě zaběhnu do oblasti božických sklepů v rajonu "Obecní sklep" a pak už se přesouvám na hřiště na dnešní pohárový zápas. Asi nás takových nebude moc, většina se teprve teď vydává na vinařskou ochutnávku a já jim přitukávám "na zdraví!"
               (lan)




















Velmi příjemně se sedělo (a dlouho) na nádvoří u Baťášů -
viz:




Poprvé otevřel i sklípek Marka Zifčáka. Taky příjemné:


A již tradičně Obecní sklep:





Skupinka návštěvníků hledá sklep Pavla Kašpárka:

A živo bylo u sklepů Michala Jačianského a Jary Dosoudila:

V rotundě obecního sklepa byla instalovaná malá výstava vinařských pomůcek:





Nenavštívil jsem tentokrát všechny sklepy, což mě jednak mrzí a jednak se majitelům omlouvám. Všichni věnovali přípravě moc a moc energie a zaslouží si JEDNIČKU s *. Svoje postřehy napíšu pořadatelům na anketní lístek, který byl vložen do tištěného buletinu.

Jak jsem se dozvěděl dnes dnes, posezení na několika místech pokračovalo až do hluboké noci a návštěvníci - mezi nimi značné množství z celého Česka i z ciziny, třeba z Anglie - se nechtěli rozejít ani ve vytrvalém deštíku. Jenom se schovali pod přístřešky.

         (lan)



3 komentáře:

  1. Bohatý fotografický materiál z letošního ročníku Božických otevřených sklepů najdete na facebooku družstva božických vinařů. Zadejte si ve vyhledávači třeba "facebook božičtí vinaři" a z nabídky si vyberte tu správnou. Ani se nechce věřit, že už uplynuly téměř dva měsíce od této akce. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem se snažila postupovat podle výše uvedeného vyhledávače na Facebooku "božičtí vinaři a bohužel musím konstatovat, nelze se tam dostat. Pokud se opravdu chcete podívat na fotky tak pouze zadat "Družstvo božických vinařů" a s jistotou to naskočí. Jsou tam hezké i hodně zajímavé fotografie. (me)

    OdpovědětVymazat
  3. I to je cesta, která vede k cíli :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat