pátek 31. července 2015

Rušno je momentálně u božické školy (akt.2.8.)

I když se prázdniny teprve lámou ve své polovině, kolem božické školy je rušno. Co se děje uvnitř, uvidíme při dni otevřených dveří na podzim, co se děje před školou vidíme již nyní.
Zaměstnanci obce zde dokončují první (větší) záchytné parkoviště směrem k vojenským bytovkám. Zatravňovací dlažba už je téměř položená, mistr Karel si stavební práce řídí a zbylí zaměstnanci obce mu pomáhají s úpravou terénu, mícháním betonu, řezáním, pokládáním a konečnou úpravou položené dlažby. Zůstává otázkou, jestli bude lepší vysypávat mezery hlínou nebo pískem či šotolinou. Osobně bych dal přednost šotolině, ale v konečné fázi to bude jedno: nějaký plevel tam proroste vždycky .... A vidím, že už je tam zemina ....
Naznačený je už i prostor pro druhé parkoviště na prostranství před učitelskou bytovkou. Ta část k chodníku zůstává zatím nedotčená, neboť tam jednak vedou sítě, jednak se tam počítá s novou autobusovou zastávkou, až bude provedena výstavba kruhového objezdu. V pátek odpoledne už byla hotová skývka ...
Podobně se zatím nepočítá s přeložením chodníku (novou zámkovou dlažbou) před školou - a ten by to teda setsakramentsky potřeboval!  Tato akce je zahrnutá do projektu nového kruhového objezdu a nového chodníku směrem k nádraží.
                                                                            (lan)

V pátek ráno ...
... v pátek odpoledne

V pátek ráno ...

V pátek odpoledne ...




2 komentáře:

  1. Krásné parkoviště, jen ten chodník.....

    OdpovědětVymazat
  2. V příspěvku jsem psal - ptal jsem se na to osobně starosty, jelikož chodník je přímo v havarijním stavu, zralý na nějaký úraz - že oprava či rekonstrukce chodníku bude zahrnuta do celkové rekonstrukce křižovatky - budování kruhového objezdu - a chodníku až k nádraží. Tak musíme rok vydržet!!!! Co je to proti věčnosti :-)? (lan)

    OdpovědětVymazat