pátek 9. října 2015

Stavební ruch v Božicích pokračuje (akt.10.10.)

Dokud je příznivé počasí, pokračují stavební práce na soukromých i veřejných stavbách velmi solidním tempem. Nás samozřejmě zajímají hlavně ty, které plní zadání veřejné služby. V tomto směru je současnou božickou prioritou oprava místní komunikace pod masnou.
Jsem sám zvědav, jak bude v konečné fázi vyřešeno napojení této silnice na hlavní silnici II/397. Vlastně se zdá, že by to "narovnání" křižovatky, kolem něhož byl před nějakým týdnem a měsícem trošku větší rozruch, nemuselo být technicky (ani finančně) až tak moc problematické.
Mezi námi: ten stávající "mostek" je docela ostudný svým tvarem, svým vzezřením i použitou technologií. Jsem (nejen já) přesvědčen, že stojí za to s vyústěním silnice pod masnou na silnici II/397 ještě teď něco udělat! Jak že se to říká o rukách Božích?

Z jiných aktivit se v dohledné době začne s opravou toalet v Jiráskově domě osvěty na Kolonii. Určitě pěkný dárek k osmdesátinám tohoto kulturního a společenského stánku počešťovaného jihomoravského pohraničí. Nebýt jeho devastace za komunistického režimu, určitě by byl dneska kvetoucím funkčním zařízením Božic. I tak bude opravené sociální zázemí určitě pobídkou k novým společenským, sportovním a kulturním aktivitám na Kolonce. Zaslouží si to všichni. zvláště když vzpomeneme, jak se to tam před několika lety pěkně rozbíhalo. Počínaje výbornou traktoriádou a konče třeba Dnem mužů ... Co vy na to, Kolonisté?!

                                                 (lan)




1 komentář:

  1. Stačil včerejší déšť a spodní část díla zaplavilo bahno ,které donesla voda snad až od masny a kul.domu, odkud je voda svedena právě na budovanou cestu. Ona se má kanalizace asi budovat od spodu a ne opačně. A ten propustek ? Snad i ten bude nový. -pepř-

    OdpovědětVymazat