středa 4. listopadu 2015

Miroslav jako vzor? Ani raději ne!

Rok po volbách dojde ke změnám na radnici v Miroslavi. Do funkce starosty se má vrátit ten předcházející dlouholetý starosta Ing. A. Forman (za KSČM). Vývoj v Miroslavi v posledních deseti letech poměrně pravidelně sleduji a vím, že v lecčems připomíná Božice v minulém desetiletí.


Momentálně v Miroslavi řeší velmi problematickou rekonstrukci miroslavského koupaliště a hlavně financování této zakázky. To je hlavním důvodem tlaku na změnu v nejvyšších postech tamější radnice. Taky nesmyslné referendum o hazardu, které vloni tehdejší radnice odmítla.

Spolupracovali jsme před léty s miroslavským sdružením  SPOLEČNĚ (Petr Juračka a spol.). Bylo to velmi aktivní sdružení, které do Miroslavi přineslo mnoho zajímavých akcí, sám jsem na řadě z nich byl přítomen. Po volbách 2010 zasedli v opozičních lavicích a v těch loňských už ani nekandidovali.

V Miroslavi se tak trochu dle mého názoru zastavil čas. Čas na změnu tam promeškali. Vloni totiž zvítězilo jiné sdružení (Sdružení pro rozvoj Miroslavi a Kašence) a přestože volby vyhrálo, skončilo opět v opozičních lavicích. A v tom je ten zakopaný pes současných miroslavských problémů.

Uvidíme, jak budou miroslavští zastupitelé hlasovat příští týden, kdy je na pořadu mimořádného zastupitelstva volba celého vedení města (starosta, místostarostové, radní). Koná se v pondělí 9.11.2015.

             (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat