neděle 29. listopadu 2015

Ustojí Božice pět prodejen smíšeného zboží?

Pod přístřeškem už jsou dveře do
budoucího obchodu
Do roku 2016 možná vstoupí Božice s dalším novým obchodem smíšeného zboží a budou tak v rámci srovnatelně velkých obcí představovat určitě raritu. Ptát se proto oprávněně můžeme, jestli tuto situaci mohou tyto obchodu ustát.


Vycházím ze zprávy zveřejněné tento týden, která hovoří o tom, že v Česku zanikají malé kamenné obchody velmi rychle výrazně a že každý třetí kamenný obchod provozují vietnamští obchodníci. Tak jako v Božicích kupují i tradiční hospody a přebudovávají je na obchody. Nejde jenom o tradiční křídlovickou hospodu Pod kostelem (u Dufků), ale i třeba známou Hospodu Na formanské poště v Grešlovém Mýtě.
Kulhající Jednota, která prošvihla na začátku 90. let všechno, co mohla, se vzpamatovala za minutu dvanáct a dělá z božického obchodu konečně obchod odpovídající 21. století. Tři obchody smíšeného zboží v Českých Křídlovicích jsou však na tuto božickou část asi velkým krajícem .... Uvidíme, co nám v tomto směru přinese rok 2016.

Ve chvíli, kdy Božicemi běží informace, že Hospoda u Šíbla přestává vařit a dokonce, že snad k 31.12.2015 zavírá, tak je zpráva o dalším božickém obchodě s potravinami docela překvapivá.

Mimochodem: Víte, kolik návštěvníků přišlo na Svatomartinskou husu (kachnu) do Hostince u Šíbla? Prý byste mohli ke sčítání použít obě ruce po řezání dříví na cirkulárce!

                   (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat