pátek 5. února 2016

Božice dnes, zítra a příští týden

V Božicích se tento víkend žije masopustní zabíjačkou, kterou v sobotu 6.2.2016 pořádají pod pergolami na hřišti božičtí fotbalisté. Od včerejška se vyškváří a vyrábějí se všechny pochutiny včetně paštiky, na kterou se osobně těším (po mozečku) nejvíc! Už dneska se fašankově bavili v božickém domově důchodců.


V neděli 7.2.2016 jedeme v poledne do Hrušovan na umělku k druhému utkání zimního fotbalového turnaje. Tentokrát nás čeká další zajímavý soupeř TJ Sokol Olbramovice.
Ve čtvrtek 11.2.2016 určitě v 18 hodin zamíříme do jídelny kulturního domu, kde se bude servírovat obecní menu na 8. zasedání zastupitelstva obce.
Poslední dnešní aktualita je fotografická. Při návratu domů jsem - tak jako každoročně - viděl částečně pod vodou obecní pozemky za mysliveckou klubovnou. A to ani moc neprší, ani nesněží. Spodní vody je zde zkrátka vždycky dost. nestáhly ji ani umělé mokřady.
Jízda po nové silnici "pod masnou" zespodu nahoru je taková nezvyklá. Jenom nevím, jestli by neměly být nějak výrazněji označeny zpomalovací pruhy (retardéry), protože zvláště ten u Tarabových je hodně nepříjemný. Myslím spíš na cyklisty než na automobilisty ...

P.S. Zajít k sousedům se asi vyplatí zítra na Zimní otevřené sklepy v Jaroslavicích nebo na obecní ples do Šanova.

                (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat