pondělí 18. dubna 2016

Fotbal: Opět jsme promarnili příležitost. Chudým rozdáváme ...

S Jarou Jandáskem na stoperu jsme chtěli tentokrát již konečně před domácím publikem hrát dobrý fotbal a hlavně bodovat. Nepodařilo se tak docela ani jedno.
Božice - Jaroslavice 1:1 (0:1). Za Božice vyrovnával Pavel Ležák.



Zápas ovlivnila rychlá branka hostů již ve 2´ z kopačky Luďka Juhaňáka ml. Hosté se poté zatáhli a domácí s vychýlenou muškou se marně snažili změnit skore. Podařilo se to krátce po zahájení druhé půle, úspěšným střelcem byl ve 49´ Pavel Ležák
Oba týmy ještě trefily břevno, ale více branek už nepadlo. Zajímavostí utkání byl start rodinných dvojic v obou týmech. Syn jaroslavického gólmana Luďka Juhaňáka dal vedoucí gól a s božickým střelcem Pavlem Ležákem hrál v záloze i jeho syn Patrik. 
Zápas sledovala více než stovka diváků. Pískal Petr Nikolai, z mého pohledu dost dobře a s citem pro hru. Docela mě překvapil.

Nestor božického fotbalu pan Karel Hala nejst. byl určitě potěšen, že nás dneska přibylo s fanouškovskými šálami. Nemusíte ji mít jenom kolem krku, ale pan Hala ji má jako příjemnou přikrývku přes nohy. A dneska i minule v Miroslavi se mu to určitě hodně hodilo ... Dáváme mu židličku V.I.P., ale na ochozu v Božicích je to zatím "lože V.I.P." ještě v plenkách. Zasloužil by si on i my nějaké lepší posezení, ale to musíme nejdříve promyslet, jakou tribunku zde vybudovat. Nějaké nápady už jsou ...

A Sparta nakonec v Ďolíčku nezvítězila. To generalitu božického fotbalu mrzelo velice, až bolestně .... zato Jarova tlačenka, ovar a jitrničky neměly chybu! Jen houšť a větší kapky (při naší skromnosti). Vždyť nemusí pršet, jen když kape (dnešní hra i bod i to mastné potěšení po utkání).

Nastoupili jsme v sestavě: Vojta Bačo - David Švejdík, Jaromír Jandásek, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - Patrik Ležák, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Petr Procházka - Pavel ležák, Jan Kudlička. Na lavičce připraven Jan Szabó a Radek Šob. Trenér Broněk Juřica, vedoucí mužstva Milan Šperka, hlavní pořadatel Martin Topolčan.

Náš první výlet do útočného pásma skončil ztrátou míče, Žapa už nikdo nezastoupil a mladý Luděk Juhaňák poslal míč podél vybíhajícího Vojty k levé tyči na nečekaných 0:1. To hosty nakoplo, nás srazilo a tak se ve vlažném tempu hrálo na obě strany. Až v 7´ se objevil Lopík v tahu, první klička se mu povedla, druhá už ne .... Taky hosté prověřili Vojtu, třeba v 10´, kdy nadvakrát kryl. Přeci jenom jsme útočnější byli my, ale kde nic, tu nic. Pěknou akci, v níž byli zapojeni Jirka a Lopík ml. byla ukopnutá na roh. Ten ve 14´ kopal Honza K., ale gólová hlavička Prochyho šla do břevna!!!
Měli jsme další rohy, fauly na naše proměňoval sudí často ve výhody a sem tam jsme kopaly standardky. Často však byly sraženy na roh a z těch jsme dneska nevytěžili nic!
Sporadické brejky hostů končily podobně na rohu nebo střelou mimo. Aspoň jsme se však zkoncentrovali a po 20´ jsme začali hrát pohlednější fotbal. Dokonce jsme i zatleskali, třeba když se Kája pěkně proháčkoval až na dostřel. Bohužel na pořádnou razantní střelu už sil neměl. Zraněného Romana (donesl si šrám ze sobotního zápasu dorostu) střídal v 36´ Honza Szabó a my jsme přeskupili některé posty. Nedelegovaný AR z Jaroslavic mával tak nepřesně (třeba ofsajdy Lopíkovi), že si to musel HR P. Nikolai všechno hlídat sám a bylo to rozhodně ku prospěchu zápasu. Ještě jednu brankovou příležitost jsme měli v závěru poločasu, ale Kájova střela po zemi skončila v rukách pozorného gólmana Juhaňáka.

Do druhé půlky jsme vběhli s elánem a po Jurově přímém kopu měl Honza Sz. na hlavě gól, ale jeho hlavička byla pro gólmana lehoučká. Další faul na pronikajícího Prochyho kopal Žap. Míč se dostal k Lopíkovi st., ten nejdřív trefil tyč, pak však míč umístil do jaroslavické branky. Ve 49´ jsme tak po zásluze srovnali stav na 1:1.
Naše útočné akce táhl opět Kája. V 53´ byl na hranici vápna faulován, Žapíkův přímák byl pěkný, ale sražený zdí. V 55´ založil Kája další akci, Prochy posunul míč Lopíkovi st., ale ten ve vyložené příležitosti před brankou minul míč!!! Věčná škoda, mohlo být rozhodnuto! Měli jsme v té době drtivou převahu a jeden útok za druhým se valil na jaroslavickou branku. Lopík vybojoval roh, Jara střílel nad ... Oba Lopíky pak kosila soupeřova obrana, zvláště Patrik si ze zápasu odnesl řadu šrámů. Velká škoda, že na centované míče nebo rohy nestojí nikdo z našich vzadu na zadní tyči. Všechny takové míče propadají do nikam ...
Honza Sz. se valil v 68´ na bránu jako tank, ale vybojoval pouze roh, v 71´ se k brance proháčkoval Lopík ml. a místo přihrávky střílel podél branky ... Jirka míč podsekl a poté střílel mimo.
Na dva až tři naše útoky odpovídali hosté jedním, takže i Vojta se občas protáhl. Zvláště těžký chaos před naší brankou se odehrával v 75´. ještěže skončil jaroslavickým rohem a hlavičkou nad! Přestali jsme hrát a hosté nás málem ztrestali. V 78´ nás zachránilo břevno!!!
Potrestaný faul na Lopíka ml. v 83´ proměnil Jura z VPK na roh. A dalším rohem skončilo i sólo Lopíka v 84´. Naopak jaroslavický brejk zachraňoval Zdeněk v 85´v hodině dvanácté na roh!  V závěru šel ještě na hřiště Messi místo Lopíka ml., ale na výsledku utkání se již nezměnilo nic.
A tak jsme dnes opět "chudým darovali body".

V sobotu 23.4. jedeme do Hevlína. Všichni věříme, že se tam ukážeme v dobrém světle a vedoucímu týmu nedáme nic zadarmo.


             (lan)

Tabulka: 1. Hevlín 17 15 1 1 65:9 46 2. Mor. Krumlov B 17 12 1 4 43:21 37 3. FK Znojmo B 17 11 1 5 47:30 34 4. Hostim 17 11 1 5 47:31 34 5. Únanov 17 9 8 3 5 56:27 30 6. Božice 17 9 1 7 27:31 28 7. Hrádek 17 7 1 9 36:38 22 8. Mikulovice 17 6 4 7 25:27 21 9. Hostěradice 17 6 3 8 30:50 21 10. Rakšice 17 6 2 9 38:33 20 11. Práče 17 6 2 9 34:40 20


















Žádné komentáře:

Okomentovat