neděle 10. dubna 2016

Fotbal: Opět jsme propadli. Už ale víme, jak na to! (akt.11.4.+příspěvek HR)

Situace před úspěšným rohem ...
Hra, s níž jsme slavili úspěch v Hostimi, se nám v následujících dvou utkáních nevyplatila. A tak po porážce doma s Únanovem jsme dnes "darovali" první vítězství v sezoně i béčku Miroslavi.
Miroslav B - Božice 3:1 (2:0). Na 2:1 snižoval v 72´ gólem z rohového kopu náš nejlepší hráč Jiří Pavelčík.


Jeho návrat do středu zálohy mohl být krokem k obratu utkání. Bohužel se tak nestalo, a to je jeden z důvodů, proč jsme ani dnes neuspěli! My jsme útočili (do plných) a domácí nás ohrožovali účinnými rychlými brejky. Proto jsme dnes prohráli. Třetí gól nám dal bývalý hráč Kuba Rambousek z penalty.

ALE ...
Po boji jsme všichni "chytří", emoce a adrenalin na chvilku vítězí, ale "je třeba věci analyzovat a učinit nějaká opatření". A tady se blýsklo na lepší časy. Věřím, že to bude fungovat a že se opět vrátíme tam, kam patříme. V neděli je před námi soupeř z kategorie papírově slabších a tak máme šanci na reparát.
Jednou z příčin našich současných potíží je úzký kádr týmu, ale i s tím se musíme umět vypořádat. Jen na to trenér nemůže zůstat sám. A já věřím, že nezůstane.

Zápas ovlivnil i souběh utkání dorostu a mužů a ohlášená neúčast dvou hráčů základu.
Naše sestava: Bačo - Švejdík, Juřica, Kudlička - Chrenovský - Šob, Pavelčík, Vávra, Gabrhel - Szabó, Ležák st. Na lavičce: Ležák ml., Procházka, Šafránek, Kreuzwieser.

Po úvodním oťukávání jsme kopali dva rohy (2´ a 3´), ale Žap poslal míč po zemi vedle tyče. Už v 7´ jsme však dostali varování: My jsme bez efektu tlačili ("Lopík, urvi se!") a domácí se pokusili o brejk. Za dvě minuty už jsme díky této taktice pykali. Neodmávnutý jasný ofsajd za půlkou (domácí postavili oba asistenty, my jsme nikoho nedali (Můj názor: V okresním přeboru by měli rozhodovat všichni rozhodčí delegovaní!), na Vojtu se řítili dva Miroslaváci a situaci zvládli. Od 10´ jsme tak prohrávali 1:0.
Hrající trenér se držel za bolavý stehenní sval a po gólu ho vystřídal Lopík ml. Zároveň se na stopera posunul Jura Pavelčík. V daný moment dobře, ale nejpozději od druhé půlky se mohlo vzhledem k vývoji utkání s posty trošku víc zahýbat!
V 18´ se v gólovce ocitl Mira Gabrhel, který nejdříve před brankovou čárou minul tečovaný centr a po našem následném rohovém kopu hlavičkoval nad!!! "Do země, do země!!!"
Pak jsme několikrát odevzdali míč gólmanovi nebo mířili vysoko nad! Hru jsme otevřeli a snažili se vyrovnat. Ve 32´ jsme na půlce přišli o míč, ani poslednímu Zdeňkovi se nepodařilo zastavit brejk miroslavské dvojice a tvrdou přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči jsme prohrávali už 2:0.
Ve 34´ jsme propásli další šanci na korigování výsledku zápasu a opět u toho byl Mira Gabrhel. Nedůraznou střelou však poslal míč pouze gólmanovi.
Pak jsme se ještě třikrát neúspěšně pokusili o zteč my. Nejdříve po akci dvojice Lopík st. - Kája byla Kájova střela sražená, potom pálil mimo Lopík ml a nakonec přišla naše druhá největší šance zápasu. V 41´ napálil rozehrávající hráč v brance Miroslavi míč do dotírajícího Lopíka st. a ten z otočky tvrdě vypálil do odkryté branky. Bohužel ani tento míč v síti neskončil, ale pouze orazítkoval tyč! Když nedá gól Lopík, tak už nikdo!!! Do konce poločasu už jenom Honza K. poslal míč z VPK (po faulu na Káju před "16") nad.

V kabině jsme byli dlouho, k našemu diváckému překvapení jsme se rozestavili beze změn. V 47´jsme si málem Jurovou malou domů dali vlastence, ale Vojta nakonec k tyči skočil a míč bezpečně lapil. Uffff.... Rozehrál se Roman, ve druhé půli náš nejviditelnější hráč a možná by na bekovi byl tím naším dnešním žolíkem!!!!
Poznamenal jsem si: "Konečně jsme se chytli." Škoda, že Roman ve finální fázi krásné individuální akce na vlhkém trávníku podklouzl a že Zdeněk neumístil hlavičku po našem rohu! Mohl být slavný. Tvrdé Rambovo koleno okusil Lopík st. a řadu rohů jsme promarnili. V 55´ kopal Jura VPK, míč přihrál Roman Mirovi a ten bez přípravy pálil mimo!!!! Škoda. Přibývalo faulů, hlavně na naše hráče. K výborně hrajícímu Romanovi se přidal i Kája, bylo vidět, že na zvrat máme. Naše střely však byly dneska se slepými náboji (střelu Lopíka st. srazil gólman na roh a Žapova střela skončila na horní síťce). A opět naše pěkná akce v 64´ po ose Roman - Kája - faul - VPK Jura -vpěkný centr - ale Mira na něj nedosáhl. Bleskový protiútok zachraňuje Vojta - gólovku vyrazil nohama! Zaplaťpámbů.
V 68´ přišel do hry Prochy (místo Szabóa) a náš tlak pokračoval. V 72´ jsme kopali roh, míč si postavil Jura Pavelčík a jeho perfektně kopnutý točený míč skončil u zadní tyče v miroslavské brance! "Už je tam!" - snižujeme na 2:1!
Znovu otvíráme hru a útočíme: Roman, Lopík ml. .... Jenže znovu další brejk a faul! Sudí Kolesa stál daleko na půlce Miroslavi, ale ukázal na značku pokutového kopu!!! No, asi to tak být nemělo. Faul ano, ale místo prostě vidět nemohl! Míč si na značku pokutového kopu postavil náš nedávný hráč Rambo. I když Vojta směr střely vystihl, Rambovi se tvrdá přesná polovysoká střela k tyči povedla a rázem nám domácí v 78´ odskočili na 3:1!!! To už nešlo dneska srovnat.
Do hry pak přišli: Kuba Šafránek za Zdeňka a Kulda místo Honzy K. Ještě jsme se museli vypořádat se dvěma nebezpečnými brejky, ale na výsledku už se nezměnilo nic. Odjížděli jsme z Miroslavi zmrzlí a zklamaní, ale s nadějí na lepší příští ... A na tom je třeba pracovat! A hned v neděli v zápase s Jaroslavicemi ukázat, že to půjde!!! K tomu nám dopomáhej ... ne, k tomu si musíme pomoci sami! :-)

                           (lan)


... a úspěšný střelec Jura se vrací ...

Před miroslavskou penaltou ...

Vojta směr vystihl, ale Rampo penalty umí ...

Pak už bylo vše marné ...

2 komentáře:

  1. Zdravím do Božic. "LAN-ovi" děkuji za komentář. A jenom něco málo na doplnění.
    Pokutový kop jsem opravdu řešil na vzdálenost cca 30 metrů ,NE !!! z půlky Miroslavských (brejková situace - bohužel už nejsem tak rychlý, jak před 40 lety), místo přestupku cca 1m v PÚ jsem ale jasně viděl a rovněž o faulu nebylo pochyb, což "LAN" potvrzuje , jistě to dobře viděli fanoušci Božic i z tribuny ( i když Honza Kudlička se mne snažil přesvědčit, že fauloval mimo PÚ a tím se k faulu přiznal - Honzo díky ).
    Osobní trest (ŽK 76´ Honzovi K.) jsem řešil z hlediska taktiky řízení , podle pravidel fotbalu měl dostat ČK.
    Rovněž tak měl dostat ČK v 58´ David Švejdík za HNCH, kdy byl faulován hráčem domácích Novotným. Zde jsem rovněž situaci řešil z hlediska taktiky (David byl faulován a jeho reakce nepřiměřená, ale byl vyprovokován , proto jsem oběma hráčům udělil ŽK).
    Rozhodčí má vše řešit dle pravidel fotbalu , ale zároveň i z hlediska taktiky a zde bych více potrestal hráče, který byl vyprovokován.
    A na závěr oprava Božického střelce, v ZoU je uveden Honza Kudlička, ale branku dal Jiří Pavlíček - v ZoU dole opraveno. Jirko, "SORRY" máš u mne "panáka" !!!
    Do Božic zdraví Zdeněk Kolesa

    OdpovědětVymazat
  2. Toho panáka určitě s chutí vypije Jiří Pavelčík! :-). Radek Pavlíček byl kdysi náš kapitán, toho taky pamatujete! Teda panáka by si za to, co fotbalu dali, zasloužili oba :-)!!! (lan)

    OdpovědětVymazat