pondělí 11. dubna 2016

Kdo udržuje příkopy u silnice do Božic? Asi SÚS Znojmo

Stačí jeden deštík a člověk si při návratu domů uvědomí skutečnost, která ho pálí už desítky let!!! Je to stav příkopů u silnice ze Staré hory k Božicím.


Drobně pršelo, projel jsem mezi Hrby Křížkovickou pustinou a ocitl se na vrcholku Staré hory. Kdo netuší, o čem píšu, tak ať si cestu někdy projde s otevřenýma očima. Sjížděl jsem dolů, přede mnou v dáli dvě vozidla. Jela dost pomalu a když jsem se k nim přiblížil, bylo mi jasné proč. Po silnici tekla jako vždycky voda a tak s hrozbou aquaplaningu jeli raději pomaleji a kličkovali mezi kalužemi silnice II/397.
Bavili jsme se o tom později a padla zásadní otázka: Kdo má udržovat příkopy u silnice funkční? Ty od Staré hory směrem k Božicícm jsou po pravé straně místy zcela nefunkční, jelikož jsou nad terénem a voda do nich tudíž nemá odkud stékat. takže se ptáme: Je nějaké řešení? A kdo má důkladnou úpravu a údržbu příkopů u této silnice zajistit?
Správné odpovědi pište či volejte na adresu: .........
                                (lan)

Mezi Hrby je silnice mezi Předním hrbem (kopcem) a Zadním hrbem (kopcem) a to údolíčko s mostkem je část dávné pustiny Křížkovice = místo dávno zaniklé osady Kžížkovice (možná zanikla ještě před husitskými válkami).









Žádné komentáře:

Okomentovat