neděle 5. června 2016

Chovatelé se předvedli v Prosiměřicích (dopl.14.6.)

Vítězné perličky
V duchu jsem doufal, že se možná na výstavě chovatelů v Prosiměřicích potkám i s nějakým drobným zvířectvem nebo ptactvem chovatele z Božic, ale nestalo se tak. Přesto věřím, že mezi početným houfem sobotních či nedělních návštěvníků jsem od nás nebyl jediným.


Akce pořádaná jako místní výstava drůbeže, holubů a králíků a výstavní přehlídka okrasného ptactva byla doplněná o ukázku voliéry Českých staváků, expozici králíků stříbrných malých a ukázkou okrasného ptactva. Nejvděčnějšími návštěvníky byly tradičně děti, která tak dostaly od chovatelů i svých rodin hezký dárek k svému svátku.
Chovatelé pak využívají takové výstavy k vzájemnému setkávání, výměně zkušeností, navazování nových přátelství a také ke koupi a prodeji. Výstavy se zúčastnili vystavovatelé z dvanácti základních organizací: Prosiměřice, Skalice, Suchohrdly u Mir., Branišovice, Štítary, Jezeřany, Ořechov, Práče, Přímětice, Hostěradice, Dačice a Mor. Budějovice.
Zajímavé jsou i druhy zastoupené na výstavě. Nevím, nevím, jestli byste bez problémů zařadili arakaunu divoce zbarvenou nebo hermelína černookého.
Jak to vypadalo na výstavě v neděli kolem 9 h ranní si prohlédněte na několika snímcích.

Z výsledků:
Králíci:
Český strakáč černý (č. 82 - 85) - vítězná cena - Josef Jelínek
Celkem vystaveno 156 kusů králíků

Holubi:
Český stavák černý rovný č. 136 - vítězná cena - František Gregor
Celkem vystaveno 158 holubů

Drůbež:
Perlička modrá č. 30 - vítězná cena - Martin Růžička
Celkem vystaveno 36 kusů drůbeže

Tyto informace bych ještě rád doplnil:
Na podzim se v našem okolí konají dvě okresní a jedna oblastní výstava:
17.-18.9.2016 ve Skalici - okresní výstava mláďat
8.-9.10.2016 v Branišovicích - okresní výstava
15.-16.9.2016  v Práčích - oblastní výstava Podyjí

K mé poznámce, že jsem byl zvědav, jestli se potkám z nějakým chovatelem z Božic jsem dostal zajímavý mail. Poslali mně ho Lydie Čajková a Pavel Talaš, kteří sice oficiálně patří do Šanova, ale všude se hrdě hlásí, že jsou z Božic a tudíž je můžeme klidně "adoptovat" a od teď je budeme považovat za reprezentanty Božic.  Nechávám malou hádankou, kde naši vystavovatelé bydlí, že se cítí reprezentanty Božic?


      (lan)






































2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Bohatou fotogalerii si můžete prohlédnout na http://vidzhan.rajce.idnes.cz/

      Vymazat