sobota 18. června 2016

Fotbal: Se sezonou se loučíme remízou s Hrádkem (akt.19.6.)

Božice - Hrádek 1:1 (1:1)
Zápas se stal přehlídkou zmařených šancí hostujícího týmu (mj. tyč a břevno). Do vedení šli domácí v 8. minutě, kdy přihrávku Patrika Ležáka proměnil Miroslav Gabrhel. Hosté vyrovnali v 18. minutě, když nejdříve nastřelili tyč a poté skóroval Pavel Konyárik. Božice dohrávaly bez zraněného gólmana V. Bača (18. minuta) a bez vyloučeného Pavla Ležáka (67. minuta). S dělbou bodů jsme tak nakonec byli spokojení my.

Božice nastoupily v  sestavě: Vojtěch Bačo (od 18´Broněk Juřica) - David Švejdík, Bronislav Juřica (od 18´ Roman Šob), Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Miroslav Gabrhel, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Patrik Ležák - Roman Šob, Pavel Ležák. Na lavičce: Petr Procházka (od 18´), Petr Řihák (od 69´ místo Miry Gabrhela) a Petr Kašpírek (v 75´ místo Patrika Ležáka).

Do zápasu jsme vstoupili nebývale aktivně a hned v 1´ byl v útočném pásmu faulován Lopík ml. A v šanci byl za pár sekund i jeho táta Lopík st., který byl sám překvapený ze špatné malé domů Hrádku a šanci nevyužil. Pěkně střílel Honza, ale taky hrádecký Vlastimil Fortelný, který "zahodil gól" po chybě Zdeňka!
V 7´ znovu Patrik Ležák potáhl míč po křídle, zvedl hlavu a přihrál nabíhajícímu Mirovi, který nezaváhal a krásně umístil míč do hrádecké branky. Ujali jsme se vedení 1:0 a mohli jsme se zklidnit.
Jenže Hrádku se takový vývoj pranic nelíbil a začali nám nebezpečné útoky vracet. Provětral nás znovu Fortelný a ve 14´ dobře kopnutou standardkou nejlepší hráč Hrádku Zábojník (kapitán mužstva). Dostali jsme se pod tlak. Nejdřív to v chaosu zasmrdělo ("Ruka to nebyla, bylo to koleno!") a pak se při vyběhnutí k řešení složité situace zranil náš gólman Vojta. Hrádek nastalé situace využil a Konyárik srovnal stav zápasu na 1:1. Nikoho z nás v té chvíli nenapadlo, jak vážné zranění Vojta utrpěl. Již večer jsme se však dozvěděli, že je to koleno ...
Místo Vojty stál od 20´ v naší brance trenér a častý stopér Broněk Juřica a dlužno říci, že si v brance počínal dobře. Až při večerním posezením se nám se skromností sobě vlastní svěřil, že kdysi jako žák začínal v brance ... A my dodáváme, že Broňa je velký univerzál, velmi platný hráč na různých postech a že bychom ho rádi v našich barvách potkávali i nadále ...
I přes tento nepříznivý vývoj utkání jsme ještě chvíli pokračovali v dobrých akcích (VPK Jirky Pavelčíka, přetažený centr Lopíka ml., Špacírův ofsajd na konci našeho dalšího útoku), ale stále častěji se ke slovu dostávali Hrádečtí. Velké štěstí jsme měli v 29´ (střela šla nad) a dobře zasáhl Broňa v 33´. Hra se přesypávala nahoru dolu, nebezpečnější ale byly šance Hrádku (třeba číslo15 přestřelilo z gólovky v 38´). Tradičně krásnou oku lahodící akci předvedl Lopík st. ve 41´. Bleskově potáhl centr Jury a krásně vypálil. Škoda že mimo.
Druhá půlka začala ve znamení osobních soubojů, kontaktů a stále častěji jsme viděli ležet někoho na trávníku (viz jeden ze snímků). Pak se však ujal iniciativy Hrádek a bylo naším štěstím, že hrádečtí střelci měli v sobotu v Božicích tak vychýlenou mušku. Hrádečtí fanoušci sedící i mezi námi na ochozu to komentovali slovy: "Kurňa, naši só teď lepši. Zatím je tlačijó!" Dvě gólovky spálil v té době Zábojník.
Z naší strany škoda, že se neujala Romanova tvrdá přízemní střela zpoza vápna. A potlesk si vysloužila Jurova krásná střela v 60´. Bohužel šla nad. Aktivní Hrádek se uhonil sám a i řadě našich hráčů odcházely síly. No a v této situaci dostal Lopík st. druhou žlutou - a šel v 66´ do sprch. Ani tato další nepříznivá situace nás nezlomila a bojovali jsme statečně až do konce zápasu. Na hřiště přišel oživit naši hru bojovný dorostenec Petr Řihák, Roman se znovu posunul do útoku a Jura se stáhl na stopera.
V 79´ spálil Zábojník už třetí gólovku a naše dvojice Jura - Kája dala zapomenout, že dohráváme v deseti. Důležité bylo, že jsme nejen úspěšně odvraceli hrádecké útoky, ale sami jsme se pokoušeli útočit. V 83´ se nám dech zatajil, ale Broňa Galetovo sklepnutí k tyči chytil. V 86´ dobře centruje Jura, Roman pálí - bohužel opět nad!!! To byla naše poslední letošní šance. Hrádek nám v 89´ orazítkoval břevno a pak už dnes dobře pískající sudí R. Wiener zápas ukončil. Plichta byla zasloužená, i když gólovek měli více hosté.

Nás nejvíc mrzí Vojtovo zranění. Letošní sezóna byla v tomto směru k našemu mužstvu velmi krutá. Pro zranění z podzimu nehraje Evžen, po zranění v posledním přípravném utkání na umělce v Hrušovanech nehraje celé jaro Míša Top a teď tuto galerii doplnil Vojta. Snad bude léčba a následná rekonvalescence rychlá a úspěšná. Soutěž končí, ale v polovině srpna už začíná nový ročník! "Hoši, děkujem!"

Už dneska víme, že budeme jezdit k nováčkovi do Starého Petřína (blahopřejeme k historickému postupu) a v neděli odpoledne se rozhodne, kdo bude dalším nováčkem. Ve hře jsou v přímém souboji Vlasatice a Suchohrdly u M. Taky čekáme, jaký bude osud Jezeřan-Maršovic v I.B třídě. Těm přejeme, ať jsou úspěšní a v I.B třídě zůstanou i nadále. Situace je nyní taková:

I.B, sk. B:
12. Jezeřany 22
13. Moutnice 21
14. Horní Heršpice 21

I.B, sk. A:
12. Slavkov 27
13. Líšeň C  25
14. Rousínov B  10

I.B, sk. C:
12. Hovorany 29
13. Hlohovec  19
14. Tvrdonice  18

Nyní záleží na tom, kolik bude z I.B třídy padat mužstev ...































Žádné komentáře:

Okomentovat