středa 8. června 2016

Když se nic zvláštního neděje

Znáte to určitě taky. Den za dnem se pomalu (nebo rychle) vleče (nebo ubíhá), všechno má svůj pravidelný řád a jako by se nic zvláštního nedělo. Tak tak nějak zatím působí tento červnový týden.


Trošku ospale, trošku víc slunečně, trošku s drobnými radostmi i starostmi. prostě tak. Všiml jsem si včera, že fasáda na obecní ubytovně září barevnou novotou, s fotografií však počkám, až bude dílo dotaženo do konečné podoby.
Ve škole se chystají na akademii, v ZUŠ na koncert příští středu, v MŠ se loučí předškoláci a hodovní chasa trénuje pravidelně své taneční kreace i překvapení na hody. Před fotbalisty jsou poslední dva zápasy v letošním ročníku okresního přeboru. Velkým úspěchem (a překvapením) by byly body z nedělního utkání v Dobšicích.

Hodně práce je teď na polích a každý, kdo má nějakou zahrádku, tak se musí otáčet též. Řada chovatelů slepic nabízí slepičí produkci na prodej, cena je většinou 3 Kč za kus. Doma jsem udělal odborný odhad, jakého pohlaví jsou naši malí "kočičáci". Je to dva ku dvěma - dva kocourci, dvě kočičky! Jo, a práci nabízejí personální agentury v Pohořelicích i v Mikulově.

Oznámeno bylo, že příští týden bude omezen provoz kolem železničního přejezdu. Přechodná úprava provozu bude od 08.00 hod. dne 11. 7. do 20.00 hod. dne 14. 7. 2016 užitím dopravního značení na silnici II/397 a na silnici III/397 5 v k.ú. Božice, z důvodu výměny signalizačně zabezpečovacího zařízení (výměna ŠM skříně s technologií PZS) na železničním přejezdu P7118 u železniční stanice Božice u Znojma a z důvodu informovanosti řidičů o nefunkčnosti signalizačně zabezpečovacího zařízení.

V sobotu 11.6.2016 jsme od 13 hodin zváni na Emín, na Den otevřených dveří. V doprovodném programu vystoupí též naše Božické mažoretky.
A v neděli 12.6.2016 si určitě nenecháme ujít koncert božického pěveckého souboru De Melodica. Od 15 hodin v kostele sv. Petra a Pavla.

Sledoval jsem souboj s přerostlými bodláky kousek od Pastelek. Už "padly za vlast". Obec je na tom v úpravě zeleně dost dobře. A když ještě sem tam pomůžeme kolem svých domů a zahrad my, pak už není co řešit. Taky nám za tuto péči pan starosta poděkoval v posledním čísle Božického zpravodaje. Vůbec, vjezdy do obce se mění. Jeden takový změněný nabízí foto. Poznáte, odkud jsem do Božic vjížděl?

Co nového se děje a co se připravuje v naší obci, to budeme mít z první ruky ve čtvrtek 9.6.2016 v 18 h v jídelně kulturního domu. Koná se tam pravidelné zasedání zastupitelstva obce. Tak nezapomeňte a přijďte. Třeba bude i mikrofon.

                         (lan)

Jdeme v září do školy ...

Vjíždíme do Božic ...

Zkuste zavolat ...

Na fotbale žízní neumřete ...

... už včera padly

... jedna kočička

...druhá kočička

... a třetí kocourek. Ten čtvrtý už je zadaný!

Žádné komentáře:

Okomentovat