sobota 25. června 2016

Na Dni otevřených dveří v obecní ubytovně

Budova naproti křídlovického kláštera začala psát svou novou historii. Pamětníci vědí, čemu všemu sloužila a současníci a návštěvníci budou vědět, čemu slouží a bude sloužit v blízké budoucnosti. Stala se z ní krásná obecní ubytovna.


Chcete na návštěvu Božic a nikdo z rodiny už tady nebydlí? Chcete se zúčastnit některé ze skvělých akcí a nemáte, kde přespat? Chcete si projít či projet na kole nádhernou božickou přírodu? Od nynějška žádný problém!
Čerstvě dokončená rekonstrukce nabízí v ubytovně dva samostatné bloky pro ubytování a společné posezení na krásně a vkusně upraveném dvorku. Již před několika lety byly upraveny prostory vlevo ode dveří. Dvě místnosti (jedna se čtyřmi lůžky, druhá se dvěma lůžky), společná kuchyňka, sprchový kout, WC a umývárna. Základní výbava včetně televize. Nově přibyl apartmán vpravo ode dveří. Pokoj se třemi (případně i čtyřmi) lůžky a kuchyňským koutem, WC, umývárnou a sprchovým koutem byl stavebně oddělen od zbývající části bývalých kanceláří MNV (pozdější prodejny textilu JI-MI), která již byla prodána soukromému vlastníkovi.

Krásné posezení však nabízí i dvorek. Ještě dojde k úpravě fasády budovy ze dvora a štítu, úpravě půdních prostor a uzavření dvora zelení (já bych byl pro několik hlav rezistentního vína), ale již dnes je zde nádherné posezení, jak jest patrno z fotografií. Jak pod krytým zákoutím, tak i na díle Ládi Urbánka uprostřed dvora.

Všichni, kteří jste využili dnešního Dne otevřených dveří, jste se vše o budově dozvěděli ze zasvěceného výkladu pana starosty Karla Haly, který nám dělal ochotného průvodce. Škoda, že jsem spolu s ostatními nemohl ochutnat skvělého vínka, které zkušeně rozléval pan Karel Hala nejst. V jeho letech obdivuhodná vitalita! A kdo bude zlobit, milé děti, skončí ve zdejší "hladomorně", z níž není návratu. Určitě jste si ji také prohlédli.

                    (lan)

















Žádné komentáře:

Okomentovat