neděle 19. června 2016

Okénko sousedů: Znojemsko v médiích (dopl.20.6.)

Tento víkend jsem zachytil dva pořady, které představily krásy Znojma a Znojemska. Prvním z nich byla sobotní tříminutová reportáž v hlavní zpravodajské relaci Zprávy FTV PRIMA a druhý byl v nedělní Toulavé kameře na ČT 1.


V tom prvním byly představeny krásy a zajímavosti našeho královského města Znojma. Nezapomnělo se ani na víno, ani na podzemí, ani na znojemské věže. Viz http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/zpravy-ftv-prima-18-6-2016. A na konci nedělních Zpráv FTV Prima byly záběry z návštěvy Vinařství u Špillarů v Hodonicích. Viz http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/zpravy-ftv-prima-19-6-2016.



V Toulavé kameře byly navštíven a představen zámek v Uherčicích u Znojma. Ten zámek, který komunistický režim tak devastoval, až ho málem zdevastoval dočista. Dnes zámek žije a můžete jej navštívit. Pokud nám los nového ročníku Okresního přeboru bude přát a pojedeme na hřiště nováčka OP ze Starého Petřína, tak už nám může stát za to vyjet o trochu dřív, zajet až do Uherčic, prohlédnout si opravovaný zámek a pak se vrátit do Starého Petřína. Taky můžeme zajet do Stálek a navštívit bývalého božického občana Frantu Š nebo do blízkého Šafova (rodiště známé herečky Jiřiny Bohdalové) prohlédnout si známý židovský hřbitov. Anebo do Podhradí n.D. Tam jsou k vidění výtvarná díla surrealistického umělce Lubo Kristka a zřícenina hradu Frejštejna (Vranštajnu). Jejda, výlet do Zajordání může být docela zajímavý. Viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/1126666764-toulava-kamera/216562221500025/

         (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat