čtvrtek 16. června 2016

Týden, kdy se zase nic moc neděje (dopl.17.6.)

Až do dnešního podvečera jsem žil v domnění, že se v Božicích tento týden nic zvláštního nestalo. Ale jako vždy jsem se mýlil. Události v Božicích se neptají, kdy se mají stát, a tak se zase lidi ptají: Kdo, co a jak?!


Tak třeba nás všechny zajímá víkendový konec okresních fotbalových soutěží a sobotní závěrečný záýpas mezi Božicemi a Hrádkem! Přeci nám nemůže být jedno, jak se s úspěšnou sezonou rozloučíme a sami fotbalisté čekají na nás diváky, aby nám ukázali, že si krásné 6. místo v tabulce IM SPORT OKRESNÍHO PŘEBORU zaslouží. Někteří laborují se zraněním, i dlouhodobým, ale měli by vědět, že i na ně, my diváci, čekáme!!!
Jízda autem, to je zážitek. Jenže někdy se vám volant vymkne z rukou, nebo je krajnice čerstvě "posolená" novým asfaltem a štěrkem, a pak už si to naše autíčko míří kamsi do příkopy samo. No jo, hlavně když se nikomu nic nestane! Zažili jsme si ty nepříjemné okamžiky všichni. Tak jako se stalo včera po ránu ve Sklepní uličce u Borotic mladé božické řidičce.
Vystavovat ptactvo a drůbež v Prosiměřicích prý není jen o chuti. Je to taky o vhodném období a řada chovatelů prostě v době snůšky a hnízdění na výstavy se svými miláčky nejde!
Když jsem ráno opouštěl Božice, měl jsem dojem, že se na nás něco žene!!!! Nehnalo se, spadlo to jinde. U nás by v následujících dnech nemělo spadnout nic. Teda myslím vodu z nebe. Blíží se typické božické léto a s ním tropické vedro a sucho. Prostě subtropy!!!
Na závěr několik povzbuzení. Jarova operace kolena se prý zdařila, tak ať je zase brzo mezi námi, potřebuji se ho zeptat na tolik věcí. Zvlášť když si ho někteří pamětníci nepamatují!!! A totéž přejeme Honzovi D. Najednou je bez něho prázdno, tak se třeba přijde podívat na poslední fotbal (i když ho vůbec nezajímá). A stejně tak Mira F. Už jsme s ním nějak dlouho nerozebírali aktuální věci.
A v sobotu má prý sraz ročník 1950. Tak ať se vám líbí a ať se dobře bavíte. Život už je takovej a my si ho musíme udělat co nejpříjemnější. Školní srazy k tomu bezpochyby patří.
Mokřady už jsou zčásti posečeny a upraveny. Není to tak jednoduché se sem dostat s moderní technikou. A dodal bych, že je věcí názoru, jak moc je upravovat. Jsou mezi námi návštěvníci, kterým se líbí takové, jaké jsou přirozené. I zarostlé.
A mrkněte na nabídky realitek. I v Božicích se prodávají zajímavé stavby.

Páteční Deník ROVNOST pod titulkem Udání, vulgární komentáře informuje o těžkostech zahraničních dělníků ve Znojmě. Píše: Kvůli sezonním zemědělským dělníkům, kteří občas přijíždějí do Znojma na nákupy, volají v těchto dnech někteří lidé policii. Myslí si, že vidí uprchlíky. Stačí zahlédnout skupinu lidí snědé pleti v okolí supermarketu Kaufland na Dukelské ulici a někteří kolemjdoucí volají strážníky nebo policisty, aby posbírali nelegální migranty. Když policejní hlídky dojedou na místo, jen si ověří to, co už dlouho ví. „Stává se to pravidelně touhle dobou. Každý rok lidem vysvětlujeme, že jsou to zemědělští dělníci, například ze Slovenska, kteří pracují u zelinářů zpravidla v Božicích nebo Dobšicích. Minulý týden jich v Božicích bylo sto nebo sto třicet," sdělil ředitel znojemské městské policie Ivan Budín.

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/udani-vulgarni-komentare-lide-vidi-uprchliky-i-v-legalne-pracujicich-delnicich-20160617.html

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/udani-vulgarni-komentare-lide-vidi-uprchliky-i-v-legalne-pracujicich-delnicich-20160617.html

             (lan)

Info podle Deníku


Žádné komentáře:

Okomentovat