čtvrtek 2. června 2016

Zvláštní zóna u Kašence

Foto z webu http://www.policie.cz/
Píše dnešní (2.6.2016) Deník: K dopravní nehodě se zraněním, která se stala ve středu na hlavním tahu ze Znojma na Pohořelice, vyráželi záchranáři. U Kašence nedaleko Miroslavi tam projížděl šestatřicetiletý řidič s Fordem Transit.


Pár minut před půl desátou se tam podle policie zřejmě nevěnoval plně řízení. „Asi na okamžik zavřel oči a po jejich otevření již nestačil pro krátkou vzdálenost zabránit nárazu do vozidla, které jelo před ním," přiblížila ve čtvrtek znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Tuto silnice dost dobře znám, jezdím tudy den co den už téměř 12 let. Mám s tím úsekem mezi miroslavskou křižovatkou a Kašencem své zkušenosti a můžu potvrdit, že zde působí nějaká geopatogenní zóna, která způsobuje náhlou únavu, ztrátu koncentrace, náběh na mikrospánek, krátkodobou ztrátu pozornosti a koncentrovanosti. Protože to vím, tak se na průjezd tímto místem vědomě připravuji. Dám si před jízdou tímto úsekem turka, colu nebo energetický nápoj. Chce to zkrátka něco, co vás nakopne a náhlému pocitu únavy zabrání. Taky v horkých dusných dnech volívám v odpoledních hodinách občas cestu přes Vlasatice nebo Jiřice.
Ještě je třeba dodat, že tento problém mají hlavně lidé s nižším tlakem a hlavně v době, kdy jsme v naší oblasti pod vlivem brázdy nízkého tlaku, což je zrovna v těchto dnech.

Takže řidiči, kteří víte nebo znáte své limity a zdravotní stav, dávejte na silnicích pozor. Mikrospánek a únava na vás nepadnou jen tak. Vždycky je to souhra nějakých okolností, které když se prolnou, tak můžou způsobit nehodu, jaká se stala včera dopoledne u Kašence.

Druhá možnost je, že řidič tranzitu jel příliš rychle a nezareagoval na vozidlo jedoucí před ním, které zpomalovalo, protože je tam při průjezdu okrajem Kašence značka "70 km/h".

P.S. Taky blázen, který jel včera šílenou rychlostí naší ulicí Na Rafandě, by měl přijít o papíry. I padesátka je zde už moc vysokou rychlostí. Tady ovšem obec zatím žádnou "Zónu 30" nedala. Asi by měla ....

                                                   (lan)

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/za-srazkou-aut-u-miroslavi-stal-zrejme-mikrospanek-dva-lide-se-zranili-20160602.html

Žádné komentáře:

Okomentovat