středa 13. července 2016

Dopravní tragédie u Práčí

Dnes krátce před osmou hodinou ranní došlo k tragické dopravní nehodě na státní silnici Znojmo - Lechovice nedaleko Práčí. Zahynul při ní 69 letý řidič osobního vozidla Mitsubishi ze Znojemska.


Ta tragédie má i své obecnější poselství. Jsou žně a na silnici se pohybují zemědělské stroje. Opravují se silnice a dochází ke kolonám a zpoždění. Někteří řidiči jsou naprosto bezohlední a stále někam spěchají. Problém bezohledného předjíždění pak je kapitolou samou pro sebe.

V policejní zprávě se uvádí:
K vážné dopravní nehodě došlo dnes těsně před osmou hodinou ráno na silnici I/53 vedoucí ze Znojma na Lechovice. Devětašedesátiletý řidič osobního vozidla Mitsubishi Pajero vybočil ze směru své jízdy a chtěl pravděpodobně předjet traktor. Ovšem v uvedenou dobu byl již předjížděn řidičem nákladního vozidla s návěsem, který jel za ním. Došlo ke střetu a osobní vozidlo vyjelo mino komunikace a převrátilo se do hlubokého příkopu.
Bohužel následky uvedené dopravní nehody jsou tragické. Řidič osobního vozidla na místě zraněním podlehl a jeho stejně stará spolujezdkyně utrpěla těžká zranění, s nimiž byla letecky transportována do nemocnice.
Silnici jsme museli v místě nehody uzavřít a objížďka vedla přes obec Práče. Dopravní omezení trvalo celé dopoledne. Po provedení nezbytných úkonů a po odtažení havarovaného vozidla se úsek kolem dvanácté hodiny podařilo zcela zprůjezdnit.
Událost zůstává nadále v šetření.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 13. července 2016

1 komentář:

  1. Dnes ráno (5:45 h) došlo k havárii (OA x cyklista se zraněním) na tzv. Bantické křižovatce. Kdy tady udělají kruhák ....????

    OdpovědětVymazat