středa 6. července 2016

Fotbal: Příprava Znojmo - Skalica v Božicích. Garčic zvedl znojemský prapor

Troufám si tvrdit, že o výsledku zápasu rozhodlo šťastné střídání v 60´. Krajní obránce Michal Garčic vnesl do hry nejen jistotu a oživení, ale hlavně "uvolnil" agilního střelce Bronislava Stáňu a ten dvěma brankami rozhodl přípravný zápas 1.SC Znojmo FK - MSK Skalica.
Příprava: Znojmo - Skalica 2:0 (0:0)


Trošku ospalý, trošku pomalý (hlavně ze strany Znojemských) a trošku pod taktovkou slovenských hostů ze Skalice, tak v kostce vypadal 1. poločas. No a kdyby Neoveský v 15´ proměnil gólovku (trefil po kličce tyč!!!) a kdyby znojemskou branku nezachránilo ve 29´ břevno, mohlo být všechno jinak. Možná, že by se dalo diskutovat i o odpískaném ofsajdu v 9´. Měli jsme na ochozu dojem, že ten skalický ofsajd byl odpískán dost přísně. Taky v 19´ Skalica prováhala příležitost a dobře kopnutý roh ve 23´ stačilo jen šikovně líznout...  Šanci Šebesty srazil ve 26´ nejlepší znojemský obránce Odehnal na roh. A taky situace ve znojemském vápně v 29´, která byla posouzena jako běžný souboj o míč, si možná zasloužila přísnější rezultát ... Až v posledních deseti minutách prvního poločasu se Znojemští ukázali v bojovnějším duchu ...
Každopádně byla Skalica v 1. poločase aktivnější a měla i více brankových příležitostí. Diváky však hra moc nenadchla a tak se i málo ozývali. A to přišlo sto dvacet platících chlapů, důchodci, ženy a děti.  Návštěva pěkná a hra ve druhé půli taky. To předesílám dopředu.

Zbývající komentář doplním až zítra, teď už se jdu dívat, jak "naši" potomci Keltů z Walesu přejedou Cristiana Ronalda. :-)
Popravdě řečeno: Samotný Gareth Bale bez vykartovaného Ramsaye to nemohl utáhnout. I tak si Wales zaslouží za učinkování na ME velkou pochvalu.

A zpátky ke středečnímu podvečeru v Božicích. Myslím, že se zápas povedl, že jsme vytvořili dobré fotbalové prostředí i zázemí našeho areálu je kvalitní. Taky hráči se nám ve druhé půli odměnili zlepšeným výkonem, kvalitní hrou a nakonec i brankami.

Znojmo začalo 2. poločas zostra  a po přímém kopu v 46´ orazítkovalo břevno! Nato odpověděla po pár minutách Skalica rychlým protiútokem a následným rohem a podobně nebezpečný kop předvedl skalický Šebesta i v 60´. Zásadně se obraz hry změnil krátce poté, kdy krajního obránce Znojma Vavříka vystřídal Michal Garčic. Znojmo hru zklidnilo, zpřesnilo a zefektivnilo. Vše podstatné táhlo po pravé straně a pěknou "střelnici" zakončil v 63´ vedoucím gólem Znojma povedenou střelou Bronislav Stáňa. Hlavní sudí byl s nastávajícím časem nucen vytáhnout i žluté karty. První viděl v 68´ za zbytečné "kecy" hráč Skalice Neoveský. Velmi podařený byl znojemský přímák v 69´. Byl sražený na roh a i ten byl dobře kopnutý na přední tyč. Hned nato mělo Znojmo další roh. Skalici nepomohlo ani střídání (Javůrek za Milunoviče) a v 73´ inkasovala podruhé, když Bronislav Stáňa nezaváhal a svoje dlouhé sólo zakončil druhým gólem. Vedení 2:0 se už do konce zápasu nezměnilo, i když příležitosti byly na obou stranách ještě několik. Krásný balon měl na kopačce Petr Kirschner (vybojoval aspoň roh) a slovenská "trma-vrma"  v 77´ přinesla nakonec dvě neproměněné gólovky (jednu z nich měl Neoveský) a dlouhý odkop mladého znojemského gólmana Pavla Halousky (21 let, 194 cm)!!! Třikrát byl v šanci znojemský Robin Demeter, ale ani  akce v 78´, ani brejk v 82´ úspěchem neskončily. A jeho střela v 88´ naposledy provětrala skalického brankáře Pavlička.
Skalica ještě jednou vystřídala, když v 81´ nahradil Vrábel Hrušku, ale na hře už se to moc neprojevilo. Navíc vyfasoval v 87´ další žlutou kartu Majerník.

Druhý poločas byl celkově fotbalovější, tlak Znojma zesílil s příchodem Garčice a do hry se dostal střelec Stáňa. Určitě má trenér Znojma Radim Kučera se svými asistenty Romanem Vojvodíkem a Květoslavem Svobodou o čem přemýšlet a z čeho vybírat. Liga se blíží a přesně za měsíc - v pátek 5.8.2016 zahájí Znojmo soutěž atraktivním zápasem s Baníkem Ostrava. Zápas začíná v 19 hodin na znojemském stadionu v Horním parku.

Zápas řídila trojice rozhodčích: Milan Makovička  (HR) a Miroslav Novotný s Jaromírem Štukem jako AR.

Sestavy:
Znojmo: Pavel Halouska - Petr Vavřík, Jaroslav Svozil, Radim Nepožitek, Kubilay Yilmaz, Daniel Odehnal, Bronislav Stáňa, Robin Demeter, Jan Javůrek, Petr Kirschner, Patrik Demeter. Střídal Michal Garčic Petra Vavříka.
Skalica: Pavličko - Konečný, Mizerák, Švrček, Lipták, Milunovič, Šebesta, Hruška, Hlavatovič, Neoveský, Majerník. Střídali: Javůrek a Vrábel. Trenér Josef Kostelník, asistent Lubomír Lukáč.
                   (lan)

   



























Žádné komentáře:

Okomentovat