sobota 30. července 2016

Fotbal: Typická rakouská příprava. V neděli jedeme do Vrbovce!

Naprosto typickou ukázkou letní přípravy byl páteční fotbalový zápas domácích Božic s rakouským Obritzem. Hosty hrající krajskou soutěž trénuje náš kapitán Jiří Pavelčík, a jelikož hosté neměli moc početnou lavičku, zahrál si v jejich dresu ve druhé půli i on.
Božice - Obritz 2:5 (1:2). Naše branky: David Švejdík, Patrik Ležák.


Před zápasem si natáhl sval Jara, kvůli přípravě hodů v Mackách chyběl Kája a kvůli pracovním povinnostem nehrál ani Petr Řihák. Zatrnulo nám nejvíc ve 43´, kdy se tvrdě střetl náš stoper Kamil s rakouským útočníkem. "Rakušáci nic nevypouštějí, ti jdou tvrdě do toho," okomentoval situaci jeden z diváků. Kamil to nakonec rozchodil, ale bolestivé zranění to každopádně bylo a deset minut před koncem ze hry odstoupil.
Honza nechal doma svoje zázračné rukavice, chytal s náhradními, a i když vystihl směr penalty a dobře po ní šel, tak se síť za ním rozvlnila a ve 22´ jsme prohrávali už 0:2. Tu první jsme dostali po rohu ve 13´.
Nic jsme nevzdali, ve 27´ byl za hranicí velkého vápna ve výborné pozici gólmanem faulován Lopík ml. a nařízený pokutový kop proměnil Džamp.
Vyrovnání jsme se dočkali krátce po přestávce. Ve 46´ vystřelil před branku Roman Šálek a pohotový Lopík ml. umístil míč do sítě. Stav 2:2 vydržel do 54´, kdy nás hosté zaskočili rychlým protiútokem a domnělým ofsajdem. Jak jsme ale konstatovali po zápase, žádný ofsajd nebyl a stav 2:3 platil. Nám postupně docházely síly. Ve druhé půlce nahradil hrajícího trenéra Luděk Janků, tvrdý faul z konce první půle se podepsal na nasazení stopera Kamila, do hry přišel i dorostenec Klimeš. Dvakrát nás potom hosté potrestali za chyby v rozehrávce (63´ a 85´), přičemž při páté brance míč nešťastně proklouzl Honzovými náhradními rukavicemi.
I tak jsme všichni viděli, že zápas splnil svůj přípravný charakter, že jsme si vyzkoušeli některé herní varianty (nejviditelnější bylo prohození Romana Šoba s Davidem Mlčúchem) a že se na novou sezonu zodpovědně připravujeme.

v neděli 31.7.2016 hrajeme další přípravu ve Vrbovci. Zápas Vrbovec-Dyjákovičky - Božice začíná v 17 hodin.

Naše sestava: Jan Szabó - David Švejdík, Kamil Kalina, Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Roman Šob, david Mlčúch, Miroslav Tkadlec, Roman Šálek - Petr Procházka, Patrik Ležák. Střídali: Luděk Janků, Zdeněk Klimeš, Vojta Maruštík. 










































Žádné komentáře:

Okomentovat