neděle 10. července 2016

Fotbalové soutěže na Znojemsku. Los soutěže žáků a další zajímavosti z Trojek a Čtyřek

Po rozlosování okresních přeborů Znojemska mužů a dorostu, byly rozlosovány i zbývající okresní soutěže. Nás v Božicích zajímá okresní soutěž žáků žáků 10+1 (společný tým Božice/Břežany) a potom ještě přípravky. V krátkém přehledu však nakoukneme i do všech soutěží mužů, tj. III.A tř, III.B tř, IV.A tř, IV.B tř. a IV.C tř.


Z loňského okresu spadla Miroslav B a Jaroslavice. Miroslav svoje "Béčko" letos do soutěží nepřihlásila /proto do Trojky mimořádně postoupily Havraníky/ a Jaroslavice byly zařazeny do III.A tř. Tam se potkají i s Dyjákovicemi a Slupí a čtyřmi "B" týmy - Únanova, Blížkovic, Přímětic a Jevišovic. Zůstaly zde i Suchohrdly u Znojma, které  až v závěrečném kole přišly v přímém souboji se Starým Petřínem o postup do okresního přeboru. Mezi uvedenými týmy asi budeme letos hledat favority této skupiny.

Naše bývalá skupina III.B se letos mírně proměnila. Favoritům ze Suchohrdel u M. a Olbramovic určitě budou tvrdě na paty šlapat Břežany a Višňové a překvapení se lze nadít i od nováčka Mor. Krumlov C /hraje v Polánce/. Nově byly do této skupiny zařazeny Prosiměřice a své určitě letos budou chtít říct tradiční účastníci okresního přeboru z Bohutic a Oleksovic. Hrát zde bude i nováček z Dyje a tradiční soupeři z Moravskokrumlovska - Horní Kounice B, Jamolice a Vedrovice. Osobně jsem zvědavý, jak se na novou sezonu připraví v Litobratřicích. Vloni to byla bída ... Skupinu doplňuje Šanov, který taky může překvapit.

Ve "Čtverkách" zůstávají tři skupiny, dvě po 12 mužstvech, jedna /IV.A/ má mužstev 11. IV.A tř. zahrnuje mužstva severozápadu Znojemska, IV.B mužstva z Moravskokrumlovska a IV.C je "naše" s týmy z jihovýchodu Znojemska.
Do skupiny IV.C spadly z "Trojky" Čejkovice a Jiřice a po letech se sem vracejí Valtrovice. Dále zde potkáme Slup, Vrbovec-Dyjákovičky B, Jaroslavice B, Lechovice, Hrabětice,  Práče B, Prosiměřice B, Damnice a Velký Karlov.

STARNET Okresní soutěž žáci sk.B:
Starší žáci 10+1, sk. B (chlapci nar. 2002 a mladší, dívky nar. 2001 a mladší), termín: 28.8.-30.10.2016
Družstva:
Hrušovany n. Jev.
Tasovice
Jaroslavice
Dobšice
Suchohrdly
Božice/Břežany


                                                                            /lan/

Žádné komentáře:

Okomentovat