pátek 29. července 2016

Když je venku absolutní hic!

U studánky seděla, do tiché
vody hleděla ...
... tak nemusíme jezdit s partou až do Měchenic, ale můžeme si s partou sednout "do stínu lípy". Svou dlouholetou tradici má posezení pod lipami u Jiráskova domu na božické Kolonii, nově se začíná sedat u studně pod kostelem.


Je to sice blízko komunikace, ale posezení je tady asi příjemné a své stálé návštěvníky si určitě najde. A když už tam nenajdou žádoucí stín cykloturisté, kteří Božicemi teď v létě hojně projíždějí, tak si tam před nebezpečnými paprsky sluníčka své místečko najde božická mládež ... Tak to má být?

                                (lan)
Pod lipami u Jiráskova domu při krásné akci tohoto měsíce

1 komentář:

  1. Následky pátečního deště na Valašsku: Hasiči řešili sesuv půdy a zasypání železničního přejezdu mezi Bylnicí a Štítnou nad Vláří. V obci Horní Lideč pod železničním nadjezdem vzniklo menší jezero, ve kterém uvízlo osobní vozidlo. Do sklepů se voda dostala v obcích Horní Lideč, Poteč, Střelná i ve městech Brumov-Bylnice a Valašské Klobouky. Ucpáním průtočného průřezu propustků nebo mostů došlo v obci Sidonie, Valašské Příkazy, Poteč a Nedašov k vylití potoků z jejich koryt a následně k zaplavení silnic nebo sklepů domů.

    OdpovědětVymazat