sobota 9. července 2016

Sedmý závod Hasičské ligy v sobotu v Božicích. Výborné Mikulovice, vítězí Police!

K sedmému závodů hasičské ligy okresu Znojmo pro rok 2016 se na závodní dráhu v Božicích sjelo v sobotu 9.7.2016 12 družstev mužů a 8 družstev žen.


Výborně připravená trať i zázemí doznaly letos dost podstatnou změnu v uspořádání diváckého stanu. Letos poprvé byl postaven podél závodní trati a dlužno dodat, že to bylo velmi prozíravé rozhodnutí. My diváci jsme při chlebu a limonádě viděli požární útoky pěkně zblízka, viděli jsme na časomíru i na cíl. Jedině na výsledkovou tabuli jsem jednou začas zašel nahlédnout k hasičskému autu. Taky soutěžní družstva měla svoje zázemí podél trati a určitě jim to taky vyhovovalo.
V doprovodu vnoučat jsem toho tak moc neviděl, ale i tak jsem stihl kvalitní první útok SDH Mikulovice a děcka zaujaly problémy, které měly při svém útoku Břežany.
Božice jsou letos přihlášeny pouze pro soutěž žen. Přesto jsme božické barvy viděli v družstvu Břežan (starosta SDH Božice Honza Szabó st. ve velmi slušivém kompletu) a Honza Szabó ml. doplnil celek Pravic.
Jestli vše nějak stihnu, ještě se odpoledne na dráhu vypravím, abych zjistil konečné výsledky.

Kromě hlavních pořadatelů pozdravil účastníky soutěže i božický starosta Karel Hala, který poté shlédl společně s námi část prvního kola soutěže mužů.

Odpoledne jsem se na dráhu vrátil - nás Božických bych napočítal na prstech rukou - a byl jsem přítomen slavnostnímu vyhlášení výsledků. Závody mužů ve 2. kole opanoval SDH Police (u Jemnice) před SDH Jezeřany-Maršovice a až na 3. místo odsunuly hasiče z Mikulovic.
V ženách jsme měli své želízko v ohni, ale božickým děvčatům se na vlastním závodišti již tradičně nedaří. Třeba před několika dny na 6. závodě hasičské ligy v Jevišovicích suverénně zvítězily ve výborném čase pod 18 vteřin! Z vítězství se tak v Božicích radovaly ženy z SDH Vítonice před Miroslaví a Vémyslicemi.
Pěknou pozornost za výkon odpovědné funkce dostali i rozhodčí. Potěšilo mě, že jsem se tam potkal jak se svým spolužákem ze základky Honzou Kratochvílem z Blížkovic, tak se svým bývalým žákem Martinem Kresanem z Borotic a nestorem hasičů našeho okrsku panem Miroslavem Gambasem z Břežan. Celý soutěžní den zakončil starosta SDH Božice Jan Szabó st.

            (lan)

































































Žádné komentáře:

Okomentovat